do empordà

La DO Empordà, que busca potenciar la carinyena blanca amb un distintiu propi, aterrarà a Barcelona el pròxim 28 d'octubre

L’acte tindrà lloc el pròxim dilluns 28 d’octubre a l’espai Flowers by Bornay

​La DO Empordà potenciarà la carinyena blanca, una de les varietats més històriques, exclusives i singulars de la zona

| 03/10/2019 a les 09:11h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Empordà
Imatge il·lustrativa
Una de les claus de l’èxit dels vins de la DO Empordà en els darrers temps ha estat la decidida aposta dels cellers per les varietats autòctones, que han permès elaborar vins singulars i amb molta personalitat. Actualment a Barcelona en un 40% dels restaurants de gamma alta s'hi poden trobar vins de la DO Empordà.

L’Empordà és l’únic territori de Catalunya on és possible trobar tres garnatxes (més conegudes com a lledoners) i tres carinyenes. Totes dues en les seves variants negra, roja i blanca.

Precisament la Carinyena (o Caranyana) blanca és una de les varietats més històriques i singulars de la DO Empordà, i es busca ara potenciar el seu ús després que hagi estat autoritzada pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. La majoria de les vinyes d’aquesta varietat, que és pràcticament inexistent a la resta de denominacions d’origen catalanes o espanyoles, superen els cent anys. En un futur pròxim, el Consell Regulador crearà un distintiu propi per identificar els vins monovarietals elaborats amb Carinyena blanca.

El pròxim dilluns 28 d’octubre la DO Empordà aterrarà a Barcelona, concretament a l’espai Flowers by Bornayi, situat al barri de Sants, en un showroom destinat al públic professional de la restauració i l’hostaleria de Barcelona i rodalies, amb presència d’un bon nombre dels cellers que conformen la DO. Barcelona és un mercat d'especial interès pels vins empordanesos, que ja tenen presència en un 40% dels restaurants de gamma alta de la ciuta, segons un estudi qualitatiu i quantitatiu fet per la consultora Visirius a finals del 2018.

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Jaume Gramona decideix finalment no presentar candidatura | Per primer cop hi ha dues candidatures i eleccions a la Uvipe, fundada el 1977
Imatge il·lustrativa
Tercera entrega de la secció de la DO Catalunya "Vinos sin complejos" | ¿Qué tiene el vino que no tenga la cerveza?
Imatge il·lustrativa
L’artista barcelonina Glòria Muñoz vesteix l'ampolla amb el paisatge del Penedès