do empordà

La DO Empordà, que busca potenciar la carinyena blanca amb un distintiu propi, aterrarà a Barcelona el pròxim 28 d'octubre

L’acte tindrà lloc el pròxim dilluns 28 d’octubre a l’espai Flowers by Bornay

​La DO Empordà potenciarà la carinyena blanca, una de les varietats més històriques, exclusives i singulars de la zona

| 03/10/2019 a les 09:11h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Empordà
Imatge il·lustrativa
Una de les claus de l’èxit dels vins de la DO Empordà en els darrers temps ha estat la decidida aposta dels cellers per les varietats autòctones, que han permès elaborar vins singulars i amb molta personalitat. Actualment a Barcelona en un 40% dels restaurants de gamma alta s'hi poden trobar vins de la DO Empordà.

L’Empordà és l’únic territori de Catalunya on és possible trobar tres garnatxes (més conegudes com a lledoners) i tres carinyenes. Totes dues en les seves variants negra, roja i blanca.

Precisament la Carinyena (o Caranyana) blanca és una de les varietats més històriques i singulars de la DO Empordà, i es busca ara potenciar el seu ús després que hagi estat autoritzada pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. La majoria de les vinyes d’aquesta varietat, que és pràcticament inexistent a la resta de denominacions d’origen catalanes o espanyoles, superen els cent anys. En un futur pròxim, el Consell Regulador crearà un distintiu propi per identificar els vins monovarietals elaborats amb Carinyena blanca.

El pròxim dilluns 28 d’octubre la DO Empordà aterrarà a Barcelona, concretament a l’espai Flowers by Bornayi, situat al barri de Sants, en un showroom destinat al públic professional de la restauració i l’hostaleria de Barcelona i rodalies, amb presència d’un bon nombre dels cellers que conformen la DO. Barcelona és un mercat d'especial interès pels vins empordanesos, que ja tenen presència en un 40% dels restaurants de gamma alta de la ciuta, segons un estudi qualitatiu i quantitatiu fet per la consultora Visirius a finals del 2018.

 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Freixenet fa el salt al mercat del vi amb la seva nova Col·lecció de Vins Freixenet | Els nous productes ja estan disponibles en supermercats i hostaleria
Imatge il·lustrativa
Vive4all
El celler del Penedès ofereix visites adaptades a tots els públics i apropa el seu model d’enoturisme responsable i sostenible a persones amb discapacitats físiques i visuals.
Imatge il·lustrativa
"La Fredat 2016 té un perfil una mica menys assolellat, més fresc i àcid, que permet portar la confitura de les seves fruites amb lleugeresa", explica la Estefanía Garcés, sommelier.