En aquesta primera edició, que es farà del 3 al 5 de febrer del 2020, s'hi esperen uns 600 cellers de tot Espanya que ocuparan 30.800 m2. S'hi espera l'assistència de més de 15.000 professionals del sector. A la darrera edició d'Intervin (el 2018) hi va haver 722 expositors, tot i que van participar en la gran fira europea (la Prowein de Düsseldorf) el doble de cellers catalans que al recinte de la Fira a Gran Via. La BWW, a diferència d'Intervin, ja no coincidirà amb el multitudinari showroom 'La música del vi' de Vila Viniteca.
Per Javier Pagés, president del comitè organitzador, "aquest nou saló de Fira de Barcelona i Alimentaria Exhibitions és una fira innovadora, i està cridada a ser una de les grans palanques de desenvolupament del vi espanyol, també internacionalment". BWW té una nomenclatura internacional ja que es vol visibilitzar la potència del vi espanyol, i mostrar al món la seva força econòmica, gastronòmica, cultural social i internacional. Segons Javier Pagés, "volem augmentar el valor del vi espanyol i les seves exportacions". També ha afegit que "BWW és una plataforma excepcional per donar a conèixer la increïble oferta de vins espanyols, i vol ser la major trobada del vi d'Espanya".

Javier Pagés, president del comitè organitzador
Rafael del Rey, director general del Observatorio Español del Mercado del Vino (OeMv), afirma que "el repte en l'exportació del vi espanyol és millorar el valor i la seva imatge". Els sommeliers Josep Roca (El Celler de Can Roca) i Ferran Centelles (Jancis Robinson i Bullipèdia) han destacat la projecció i qualitat del vi espanyol en una intervenció que ha tancat la presentació.
Ferran Centelles ha destacat la necessitat de guanyar més valor, i d'establir estratègies comunes. Així mateix, s'ha preguntat perquè no copiem allò que fan bé a altres llocs, posant com a exemple "la regió més sobrevalorada del planeta: Châteauneuf-du-Pape". Centelles creu que és difícil comunicar quan hi ha molta fragmentació de la informació.

Ferran Centelles, Rafael del Rey i Josep Roca, en un moment de la presentació de la BWW
Josep Roca ha lamentat que "no hem explicat la diversitat i hauríem d'haver tret més pit". En aquest sentit ha reblat el clau manifestant que "si no comuniques, no existeixes, i nosaltres no hem comunicat i, per tant, no hem existit". El sommelier del tri estrellat restaurant gironí també ha explicat que el repte no ha de ser només explicar que Espanya és la primera vinya del món sinó que és la primera en agricultura ecològica.
També ha lamentat el gran volum de vins a doll d'Espanya, i que "pagar a 0,30 cèntims el quilo de raïm a la DO Cava o a 0,60 a la DOQ Rioja, fa despertar el debat sobre si volem expulsar els joves del camp". Això sí, Josep Roca també ha afirmat que "mai com ara s'havien fet tan bons vins a Espanya, i mai com ara han estat tan valorats per les guies internacionals més prestigioses".
Alguns dels territoris que ja han confirmat la seva participació en el certamen són Castella i Lleó, Cantàbria, Euskadi, Catalunya i Madrid, així com la D.O.P. Alacant, la DO Jumilla, la DO Montsant i la DO Conca de Barberà, entre d'altres. Pel que fa a cellers, exposaran a la primera edició de BWW tan grans empreses com pimes representatives de tot Espanya: García Carrión, Família Torres, Roqueta, Burgo Viejo, Matarromera, ARAEX, Pinord, Manzanos Wines, Albet i Noya, Izadi, Pere Ventura, Vicente Gandia, Campos Reales, Otazu, Destilerías La Navarra, PradoRey o Balmoral.