Malestar a Extremadura per la decisió del govern de l'Estat d'atorgar més competències a la DO Cava

Segons informa Vinetur, la possible limitació de produccions de raïm ha causat malestar entre els joves agricultors i ramaders -APAG Extremadura Asaja-

Argumenten que la venda de Cava no català augmenta any rere any

Coses que encara no es poden explicar, al Penedès

| 26/09/2019 a les 07:11h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, preu raïm, APAG Extremadura Asaja, DO Cava
Protesta dels viticultors catalans davant l'INCAVI per la baixada del preu del raïm
Protesta dels viticultors catalans davant l'INCAVI per la baixada del preu del raïm
"El que ha fet l'executiu de Pedro Sánchez és que la denominació d'origen tingui la facultat de limitar les plantacions per al cava, que abans era decisió de l'Estat, el que va en contra dels interessos dels productors extremenys", lamenta l'organització agrària APAG Extremadura Asaja, segons informa Vinetur.

El president dels joves agricultors extremenys, Juan Metidieri, comenta, segons el diari digital Vinetur, que "hi ha interessos enfrontats entre els productors catalans i el de la resta de les comunitats autònomes, ja que mentre que els primers volen una limitació en el mercat per evitar una presumpta situació excedentària, els segons volen que no hi hagi aquesta limitació, ja que les vendes del cava no català estan creixent any rere any".

Mediteri segueix assenyalant que el Govern de Sánchez "ha cedit a les pressions dels productors catalans en atorgar-li més competències en detriment de la resta del país, ja que el cava extremeny porta anys de creixement continuat quant a les seves vendes que ara pot veure limitat aquestes possibilitats d'expansió per una política proteccionista dels productors catalans, que estan en la tendència contrària al cava extremeny".

APAG Extremadura Asaja reclama que tornin a ser competències estatals i no del consell regulador del Cava. D'aquesta manera, diu, es defensaran totes les comunitats autònomes i no només algunes.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Des del passat Nadal, el celler Empordàlia col·labora amb la Fundació Arrels per donar suport als seus usuaris i iniciatives.
Imatge il·lustrativa
Parant atenció podem convertir les necessitats quotidianes en plaers sumptuosos. Avui, l'Estefanía Garcés fa d'un biquini i un vi una sorprenent combinació.
Imatge il·lustrativa
La 68a edició de el Barcelona Open Banc Sabadell - Trofeu Comte de Godó comptarà amb Vilarnau com el cava oficial d'aquesta gran cita esportiva.