economia

​Una dotzena de cellers catalans exploren a Valls l'ampliació de negoci al mercat alemany i holandès

Sis dels principals importadors d'Alemanya i Països Baixos participen en una missió comercial inversa organitzada per la Cambra de Comerç

| 25/09/2019 a les 19:51h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, Alt Camp, Valls, cellers, vi, enologia
Imatge il·lustrativa
Una dotzena de cellers catalans exploren aquests dies a Valls les possibilitats d'obrir negoci o d'incrementar-lo a Alemanya i Països Baixos. Després de l'èxit de les anteriors edicions, la Cambra de Comerç de Valls segueix apostant per la fórmula de la missió comercial inversa per tal de potenciar les exportacions del sector vitivinícola i enguany ha posat el focus en el mercat alemany i holandès, davant l'interès creixent en la producció de qualitat, en detriment de la quantitat. La trobada, que té lloc al Restaurant Casa Fèlix durant aquest dimecres i dijous, compta amb la participació de sis dels principals importadors de vins i caves d'aquests països, que també tenen l'oportunitat de visitar els cellers.

Segons la Cambra de Comerç de Valls, les possibilitats de tancar un acord de compravenda en el marc d'aquesta iniciativa se situa en prop del 50%, una probabilitat més que satisfactòria per als cellers participants en aquestes trobades amb importadors de vi de la Unió Europea, que es van iniciar l'any 2013. Per aquest motiu molts d'ells repeteixen. En aquestes trobades s'organitzen rondes de contactes, d'uns quaranta minuts de durada, de forma que tots els importadors poden conèixer tots els cellers, tastar els seus productes i acordar una possible relació comercial.

Els mercats alemany i holandès busquen qualitat

Des de la Cambra de Comerç de Valls destaquen que Alemanya i Holanda són mercats "madurs" i "interessants", que tenen molta "dinàmica" i que prioritzen la qualitat, sense deixar-se condicionar pel preu i el producte barat. Sergi Mestres, responsable del departament d'Internacional de la Cambra de Comerç de Valls, explica que el perfil tant d'importadors com de cellers catalans és molt heterogeni, des de grans empreses a d'altres de petites i familiars, la qual cosa multiplica la possibilitat d'entesa i tancar negocis.

A tall d'exemple, entre la dotzena de cellers participants, s'hi troba el Mas de la Basserola, un petit celler del Pla de Manlleu (Alt Camp), especialitzat en l'elaboració artesanal de cava. Fan una producció petita d'unes 30.000 ampolles de cava, de les quals n'exporten un 20% a Europa, bàsicament al Regne Unit i també a Dinamarca i el Japó. "Fa anys que hi participem i l'experiència sempre ha estat bona, cada any tanquem tracte amb algun distribuïdor europeu", afirma Guillem Vives, responsable d'aquest celler familiar.

"Et dona l'oportunitat, en només mig dia, reunir-te amb molts importadors de diversos països; és molt més profitós fer aquestes trobades que haver d'anar a viatjar a cada país", constata Montse Barranco, d'Excelling Wines, en representació de diversos cellers, entre els quals, la finca Giró del Gorner, del Penedès. Per un preu mòdic, els cellers poden contactar amb importadors europeus, exposar els seus productes i consolidar una relació comercial.

Per la seva banda, aquestes trobades també resulten de gran interès per als importadors europeus. "És molt útil i interessant conèixer diferents productors, però també és important saber quin tipus d'importadors estan buscant i si realment encaixem, aquí som diversos distribuïdors, alguns més grans i d'altres més petits, i m'interessa tancar acords al més aviat possible", exposa una importadora holandesa, Didyne Snoek, de Delta Wines (Països Baixos).

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Isabel Vidal, cap sectorial de la vinya i el vi de JARC
Isabel Vidal, cap sectorial de la vinya i el vi de JARC | Maria Rosa Ferré
Ramon Francàs
La greu crisi sanitària i econòmica del coronavirus Covid-19 sembla també haver ‘infectat’ de ple el món del vi català | La pandèmia ha fet emergir la solidaritat i l’enginy, però també ha fet aflorar que la situació no és per fer broma (ni mica) | Alguns cellers podrien quedar-se pel camí.
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
La situació derivada per la Covid-19 està afectant durament el sector de l’hosteleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?
Varietat morenillo, del Celler Pinyol
Varietat morenillo, del Celler Pinyol
Ramon Francàs
Es referenda al BOE la incorporació de la varietat autòctona de la Terra Alta al plec de condicions de la DO | La morenillo, una varietat tardana i de poc grau, ha viscut una especial resiliència