Sabaté i Coca

La crítica nordamericana més influent lloa els vins de Sabaté i Coca

Tots el productes del celler penedesenc Sabaté i Coca puntuats amb més de 90 punts per Robert Parker

Mosset 2014 de Sabaté i Coca, amb l’equilibri més cobejat

| 21/09/2019 a les 20:15h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Vins, Mosset, Robert Parker, Sabaté i Coca
Imatge il·lustrativa
La revista nord-americana The Wine Advocate acaba de publicar l’article “Spain: Priorat and the Appellations of Cataluña – The Names of the Land and Corpinnat” on el seu tastador per l’estat espanyol Luís Gutiérrez fa un repàs de l’actualitat dels vins catalans i en publica les seves famoses puntuacions: els punts Parker.
 
En aquesta darrera edició, Luis Gutiérrez ha puntuat tots els productes de la marca Sabaté i Coca per amb 91 punts o més punts, destacant-los com una de les troballes remarcables del panorama vinícola català. Segons paraules del propi Gutiérrez a l’article, “Sabaté i Coca son vins marcadament minerals, pur terroir, amb un excel·lent caràcter mediterrani. Els convido a tastar-los si teniu l'oportunitat, són fantàstics.”
 
Els productes puntuats de Sabaté i Coca elaborats sota la marca col·lectiva Corpinnat han estat: el Mosset amb 91 punts, el Reserva Familiar Rosé i el Josep Coca amb 92 i el Reserva Familiar - monovarietal de Xarel·lo de la vinya centenària Terroja - amb 94 punts. Pel que fa al vi blanc Terroja, un DO Penedès Xarel·lo monovarietal del mateix terrer, ha obtingut 92 punts.
 
Tots els productes de Sabaté i Coca tenen en comú que procedeixen de les parcel·les més singulars de la seva finca i representen les creacions més icòniques d’aquest celler.
 
La resta de productes s'elaboren sota la marca Castellroig, on engloben els vins que provenen de l'ensamblatge de 3 o més terrers de la finca.
 
Marcel Sabaté, representant de la 4 generació de viticultors de la família i actual enòleg de la casa, va ser pioner en l'elaboració de Vins de Terrer a principis dels anys 90 i un dels primers valedors de la varietat Xarel·lo per a elaborar productes de qualitat.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Antoni Falcón (Vins de Taller) destaca que el vi ecològic és "la màxima expressió del terroir i de la vinya" | La sommelier Clara Antúnez diu que “l’objectiu és fer vins de qualitat, bons, siguin ecològics, biodinàmics o convencionals” | La catalana suma el 14% de la vinya ecològica espanyola, i el 3,7% de la mundial
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana també s'ha collit Mas de la Rosa, la vinya de més de 80 anys a la zona de Porrera
Imatge il·lustrativa
Finca Viladellops i l’Arxiu Nacional de Catalunya han constituït el centre d’interpretació de l’arxiu de la família Desvalls, que acull permanentment l’exposició “Els Desvalls i Catalunya. Un llinatge noble català en la història”
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Jaume Gramona decideix finalment no presentar candidatura | Per primer cop hi ha dues candidatures i eleccions a la Uvipe, fundada el 1977