Sabaté i Coca

La crítica nordamericana més influent lloa els vins de Sabaté i Coca

Tots el productes del celler penedesenc Sabaté i Coca puntuats amb més de 90 punts per Robert Parker

Mosset 2014 de Sabaté i Coca, amb l’equilibri més cobejat

| 21/09/2019 a les 20:15h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Vins, Mosset, Robert Parker, Sabaté i Coca
Imatge il·lustrativa
La revista nord-americana The Wine Advocate acaba de publicar l’article “Spain: Priorat and the Appellations of Cataluña – The Names of the Land and Corpinnat” on el seu tastador per l’estat espanyol Luís Gutiérrez fa un repàs de l’actualitat dels vins catalans i en publica les seves famoses puntuacions: els punts Parker.
 
En aquesta darrera edició, Luis Gutiérrez ha puntuat tots els productes de la marca Sabaté i Coca per amb 91 punts o més punts, destacant-los com una de les troballes remarcables del panorama vinícola català. Segons paraules del propi Gutiérrez a l’article, “Sabaté i Coca son vins marcadament minerals, pur terroir, amb un excel·lent caràcter mediterrani. Els convido a tastar-los si teniu l'oportunitat, són fantàstics.”
 
Els productes puntuats de Sabaté i Coca elaborats sota la marca col·lectiva Corpinnat han estat: el Mosset amb 91 punts, el Reserva Familiar Rosé i el Josep Coca amb 92 i el Reserva Familiar - monovarietal de Xarel·lo de la vinya centenària Terroja - amb 94 punts. Pel que fa al vi blanc Terroja, un DO Penedès Xarel·lo monovarietal del mateix terrer, ha obtingut 92 punts.
 
Tots els productes de Sabaté i Coca tenen en comú que procedeixen de les parcel·les més singulars de la seva finca i representen les creacions més icòniques d’aquest celler.
 
La resta de productes s'elaboren sota la marca Castellroig, on engloben els vins que provenen de l'ensamblatge de 3 o més terrers de la finca.
 
Marcel Sabaté, representant de la 4 generació de viticultors de la família i actual enòleg de la casa, va ser pioner en l'elaboració de Vins de Terrer a principis dels anys 90 i un dels primers valedors de la varietat Xarel·lo per a elaborar productes de qualitat.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de vins del Penedès elaborada per Ramon Francàs
Imatge il·lustrativa
Al certmen International Wine Awards s'han tastat 2249 referències | Mas Blanch i Jové ha obtingut 7 Medalles d’Or i 1 Medalla de Plata
Imatge il·lustrativa
Sumarroca amb cor ha donat 1€ de cada ampolla de cava o de vi venuda a la botiga online durant el confinament