El vi i el cava exporta gairebé un 5% menys el primer semestre de 2019 tot i que el sector agroalimentari augmenta un 4%

El vi i el cava, cinquè sector, representen el 5,14% de les exportacions catalanes

Disminueixen les exportacions un 10,57% en valor i un 4,86% en volum respecte el mateix període de 2018

Les exportacions catalanes suposen prop del 20% del total de l’Estat

La crisi del preu del raïm aguditza el menysteniment envers els viticultors

| 20/09/2019 a les 06:06h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Mercats, prodeca, exportacions, Exportacions de vi
Imatge il·lustrativa
Segons PRODECA -Promotora d'Exportacions Catalanes-, Les exportacions agroalimentàries de Catalunya han crescut un 4,02% en valor i un 1,70% en volum entre gener i juny de 2019, tot i que el sector del vi, el cava i altres vins de raïm ha retrocedit.

El vi i el cava és el cinquè sector en xifres, després del sector carni, el Fine Food, l'oli i el sector fruiter. Concretament, el vi i el cava, cinquè sector, que representen el 5,14% de les exportacions catalanes, disminueixen les exportacions un 10,57% en valor i un 4,86% en volum respecte el mateix període de 2018.

Els olis, per la seva part, ocupen la tercera posició amb el 6,85%. Aquesta categoria decreix un 8,19% en valor tot i incrementar en volum un 19,40%.
 
Segons PRODECA -Promotora d'Exportacions Catalanes-, els sectors que més creixen en valor són el carni (10,74%), beneficiat per la demanda de la Xina, i el Fine Food (5,90%). També destaquen, però per sota de la mitja, el sector de la fruita i de l’horta (3,68%) i el de cereals, molineria i llavors (2,94%).
 
La Xina, mercat de destí amb un gran creixement

Tot i que els principals mercats de destí es mantenen (França, Itàlia, Alemanya, Portugal i Regne Unit), destaca la Xina, 6è mercat de destí, ja que s’han incrementat les exportacions agroalimentàries catalanes un 58,29% en valor.
 
D’altra banda, Catalunya ha incrementat la seves exportacions agroalimentàries al Japó, 7è mercat de destí, en un 7,98% i a Taiwan ho ha fet en un 30,69%.
Estats Units, 8è mercat, computa un increment de les importacions de productes agroalimentaris de Catalunya de l’1,27%. 
 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana també s'ha collit Mas de la Rosa, la vinya de més de 80 anys a la zona de Porrera
Imatge il·lustrativa
Finca Viladellops i l’Arxiu Nacional de Catalunya han constituït el centre d’interpretació de l’arxiu de la família Desvalls, que acull permanentment l’exposició “Els Desvalls i Catalunya. Un llinatge noble català en la història”
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Jaume Gramona decideix finalment no presentar candidatura | Per primer cop hi ha dues candidatures i eleccions a la Uvipe, fundada el 1977