El vi i el cava exporta gairebé un 5% menys el primer semestre de 2019 tot i que el sector agroalimentari augmenta un 4%

El vi i el cava, cinquè sector, representen el 5,14% de les exportacions catalanes

Disminueixen les exportacions un 10,57% en valor i un 4,86% en volum respecte el mateix període de 2018

Les exportacions catalanes suposen prop del 20% del total de l’Estat

La crisi del preu del raïm aguditza el menysteniment envers els viticultors

| 20/09/2019 a les 06:06h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Mercats, prodeca, exportacions, Exportacions de vi
Imatge il·lustrativa
Segons PRODECA -Promotora d'Exportacions Catalanes-, Les exportacions agroalimentàries de Catalunya han crescut un 4,02% en valor i un 1,70% en volum entre gener i juny de 2019, tot i que el sector del vi, el cava i altres vins de raïm ha retrocedit.

El vi i el cava és el cinquè sector en xifres, després del sector carni, el Fine Food, l'oli i el sector fruiter. Concretament, el vi i el cava, cinquè sector, que representen el 5,14% de les exportacions catalanes, disminueixen les exportacions un 10,57% en valor i un 4,86% en volum respecte el mateix període de 2018.

Els olis, per la seva part, ocupen la tercera posició amb el 6,85%. Aquesta categoria decreix un 8,19% en valor tot i incrementar en volum un 19,40%.
 
Segons PRODECA -Promotora d'Exportacions Catalanes-, els sectors que més creixen en valor són el carni (10,74%), beneficiat per la demanda de la Xina, i el Fine Food (5,90%). També destaquen, però per sota de la mitja, el sector de la fruita i de l’horta (3,68%) i el de cereals, molineria i llavors (2,94%).
 
La Xina, mercat de destí amb un gran creixement

Tot i que els principals mercats de destí es mantenen (França, Itàlia, Alemanya, Portugal i Regne Unit), destaca la Xina, 6è mercat de destí, ja que s’han incrementat les exportacions agroalimentàries catalanes un 58,29% en valor.
 
D’altra banda, Catalunya ha incrementat la seves exportacions agroalimentàries al Japó, 7è mercat de destí, en un 7,98% i a Taiwan ho ha fet en un 30,69%.
Estats Units, 8è mercat, computa un increment de les importacions de productes agroalimentaris de Catalunya de l’1,27%. 
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc de la Terra Alta, i un vi rosat i un vi negre del Montsant
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Setmana del Vi Català torna el pròxim octubre | El Showroom del Vi Català se celebrarà a Fira Barcelona, en el marc del Gastronomic Forum
El Clos Ancestral 2019 s'elabora amb ull de llebre, garnatxa i moneu
El Clos Ancestral 2019 s'elabora amb ull de llebre, garnatxa i moneu
Sergi Cortés
El Clos Ancestral 2019 és un vi negre ecològic que prové del Castell de la Bleda, un enclavament amb 2500 anys d’història vitivinícola