vins de la setmana

Surt al mercat Cara Nord Garrut 2018, una varietat ancestral de la Serra de Prades

El celler Cara Nord recupera varietats tradicionals des dels seus inicis, elaborant fins a 800 metres d'alçada

Neix Cara Nord Rosat 2018, un vi rosat d’alta muntanya

| 14/09/2019 a les 09:00h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Cara Nord Garrut 2018, Cara Nord
El garrut és una de les varietats tarragonines que el celler Cara Nord -celler del grup Tomàs Cusiné- ha recuperat. Plantada a gran altitud -fins a 800 metres-, en un ambient geogràfic complex que implica afrontar reptes constants amb la mínima intervenció, prioritzant sempre la biodiversitat. 

Garrut 2018 és un vi elaborat al 100% amb aquesta varietat autòctona tarragonina ancestral. Un vi d’alta muntanya amb el que el celler duu a terme aquest projecte de recuperació des dels seus inicis, en una zona de llarga tradició vinícola, la Conca de Barberà. 

Les vinyes de Garrut es troben a la cara nord de la Serra de Prades, un enclavament envoltat d'alts cims, boscos de roures i alzines en el privilegiat entorn del Parc Nacional de les Muntanyes de Prades i el Parc Natural de Poblet.

En declaracions a Cupatges, el gerent del celler, Xavier Cepero, creu que "les varietats ancestrals tenen sensacions organolèptiques molt diferents del que estem acostumats. Un pou de gustos, aromes i sensacions molt diferents. El garrut de Cara Nord té una verticalitat molt acusada que el fa molt diferent". Pel que fa al tipus de públic per aquests vins, Cepero comenta que "la producció és molt petita i sempre són vins per un públic minoritari que busca noves sensacions".

El garrut

El garrut és una varietat compacta de pell gruixuda, de mida petita a mitjana, amb una floració distintiva. La seva brotació i maduració és tardana i és de difícil conreu, ja que necessita altes temperatures, especialment al final del seu període de maduració.

És una varietat molt adequada per a sòls calcaris que proporcionen un subministrament d'aigua limitat però regular.

Del vi, que surt al mercat a un preu de 15 €, destaquen les aromes de fruita vermella intensa, mores i fonolls mentolats. En boca predomina l’acidesa, la frescor i la longitud.

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Jaume Gramona decideix finalment no presentar candidatura | Per primer cop hi ha dues candidatures i eleccions a la Uvipe, fundada el 1977
Imatge il·lustrativa
Tercera entrega de la secció de la DO Catalunya "Vinos sin complejos" | ¿Qué tiene el vino que no tenga la cerveza?
Imatge il·lustrativa
L’artista barcelonina Glòria Muñoz vesteix l'ampolla amb el paisatge del Penedès