TASTOS

Finca La Garriga Blanc 2018; corpulent però fàcil de beure

L'Àngel Garcia Petit tasta el vi blanc Finca La Garriga, de Perelada

"És un vi fàcil de beure, que a la boca es nota corpulent, untuós, de moderada acidesa i amb un postgust persistent que la criança en bóta ajuda a allargar..."

Delfí Sanahuja:«Sembla que la verema va 4 o 5 dies endarrerida i aquest retard ens beneficia amb equilibri de grau i acidesa»

| 09/09/2019 a les 09:37h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Finca La Garriga Blanc 2018, Perelada
Les darreres dècades l'històric i monumental celler Castell de Perelada -amb el seu castell medieval com a element més visible i conegut- ha anat diversificant la seva gamma de vins i incorporant varietats de raïm minoritàries empordaneses, com en aquest vi on trobem un 30% de carinyena blanca que complementa un 70% de chardonnay.

Els raïms provenen de la Finca La Garriga de 41 hectàrees situada al municipi de Mollet de Perelada. Els mostos s'han fermentat i envellit durant 7 mesos en bótes noves d'acàcia on el vi s'ha sotmès a regulars "battonages" per donar-li una mica més de volum.

En servir el vi a la copa sorpren el color groc-llimona intens, poc freqüent en els vins blancs més habituals. En olorar-lo es fa evident la criança en bóta que es nota encara una mica deslligada i que recomana guardar aquest vi un anyet més en ampolla com a mínim. El conjunt aromàtic és complex i hi podem descobrir records de codony fresc, notes cítriques i florals, i algun toc discret de fruita tropical.

És un vi fàcil de beure, que a la boca es nota corpulent, untuós, de moderada acidesa i amb un postgust persistent que la criança en bóta ajuda a allargar.

Convé beure aquest vi fred però no massa per poder copsar bé els seus matisos aromàtics i el seu equilibri en boca. I posats a demanar, si volem treure tot el potencial al vi, caldria ser previsor i guardar algunes d'aquestes ampolles 2 o 3 anys abans d'obrir-les. Compreu i guardeu el 2018 un temps perquè les anyades anteriors estan pràcticament esgotades i us costaran de trobar.
Un guisat de pollastre amb pinya natural i un toc d'espècies seria un dels companys ideals per aquest vi.


Celler: Perelada
D.O.: Empordà
PVP aproximat: 18 euros

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

EL CHARDONNAY NO ES APROPIAT PER A EL NOSTRE CLIMA
Manuel Duran Samaranch, 12/09/2019 a les 10:30
+0
-0
Com es possible que tenin magnificas varietats autóctones ancara s'utilisint las francesas?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
El vi i el cava, cinquè sector, representen el 5,14% de les exportacions catalanes | Disminueixen les exportacions un 10,57% en valor i un 4,86% en volum respecte el mateix període de 2018 | Les exportacions catalanes suposen prop del 20% del total de l’Estat
Imatge il·lustrativa
Article d'opinió de La Guia de Vins de Catalunya sobre els vins sense denominació d'origen i la seva relació amb l'administració
camp de vinyes a la Terra Alta
camp de vinyes a la Terra Alta | S.B.
El sindicat ja anunciava a principi d'agost la previsió de davallada de producció i manifestava que no serien justificables ni tolerables per als productors les baixades de preu