TASTOS

Finca La Garriga Blanc 2018; corpulent però fàcil de beure

L'Àngel Garcia Petit tasta el vi blanc Finca La Garriga, de Perelada

"És un vi fàcil de beure, que a la boca es nota corpulent, untuós, de moderada acidesa i amb un postgust persistent que la criança en bóta ajuda a allargar..."

Delfí Sanahuja:«Sembla que la verema va 4 o 5 dies endarrerida i aquest retard ens beneficia amb equilibri de grau i acidesa»

| 09/09/2019 a les 09:37h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Finca La Garriga Blanc 2018, Perelada
Les darreres dècades l'històric i monumental celler Castell de Perelada -amb el seu castell medieval com a element més visible i conegut- ha anat diversificant la seva gamma de vins i incorporant varietats de raïm minoritàries empordaneses, com en aquest vi on trobem un 30% de carinyena blanca que complementa un 70% de chardonnay.

Els raïms provenen de la Finca La Garriga de 41 hectàrees situada al municipi de Mollet de Perelada. Els mostos s'han fermentat i envellit durant 7 mesos en bótes noves d'acàcia on el vi s'ha sotmès a regulars "battonages" per donar-li una mica més de volum.

En servir el vi a la copa sorpren el color groc-llimona intens, poc freqüent en els vins blancs més habituals. En olorar-lo es fa evident la criança en bóta que es nota encara una mica deslligada i que recomana guardar aquest vi un anyet més en ampolla com a mínim. El conjunt aromàtic és complex i hi podem descobrir records de codony fresc, notes cítriques i florals, i algun toc discret de fruita tropical.

És un vi fàcil de beure, que a la boca es nota corpulent, untuós, de moderada acidesa i amb un postgust persistent que la criança en bóta ajuda a allargar.

Convé beure aquest vi fred però no massa per poder copsar bé els seus matisos aromàtics i el seu equilibri en boca. I posats a demanar, si volem treure tot el potencial al vi, caldria ser previsor i guardar algunes d'aquestes ampolles 2 o 3 anys abans d'obrir-les. Compreu i guardeu el 2018 un temps perquè les anyades anteriors estan pràcticament esgotades i us costaran de trobar.
Un guisat de pollastre amb pinya natural i un toc d'espècies seria un dels companys ideals per aquest vi.


Celler: Perelada
D.O.: Empordà
PVP aproximat: 18 euros

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

EL CHARDONNAY NO ES APROPIAT PER A EL NOSTRE CLIMA
Manuel Duran Samaranch, 12/09/2019 a les 10:30
+0
-0
Com es possible que tenin magnificas varietats autóctones ancara s'utilisint las francesas?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
“Plantem un cep a Barcelona, arrelem a Collserola” és el nom de la campanya de micromecenatge del celler L'Olivera que preveu replantar una hectàrea a la finca de la masia Can Calopa, l’única vinya de la ciutat
Les exportacions de vi català als Estats Units inicien un període de quatre mesos sense aranzels addicionals.
Les exportacions de vi català als Estats Units inicien un període de quatre mesos sense aranzels addicionals. | Pixabay
El nou govern Biden acorda amb la Unió europea la retirada immediata durant quatre mesos dels aranzels imposants per Donald Trump arran de la disputa entre Airbus i Boeing
Imatge il·lustrativa
La “moto-bar” servirà com a punt de trobada i tast pels visitants del celler.