TASTOS

Finca La Garriga Blanc 2018; corpulent però fàcil de beure

L'Àngel Garcia Petit tasta el vi blanc Finca La Garriga, de Perelada

"És un vi fàcil de beure, que a la boca es nota corpulent, untuós, de moderada acidesa i amb un postgust persistent que la criança en bóta ajuda a allargar..."

Delfí Sanahuja:«Sembla que la verema va 4 o 5 dies endarrerida i aquest retard ens beneficia amb equilibri de grau i acidesa»

| 09/09/2019 a les 09:37h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Finca La Garriga Blanc 2018, Perelada
Les darreres dècades l'històric i monumental celler Castell de Perelada -amb el seu castell medieval com a element més visible i conegut- ha anat diversificant la seva gamma de vins i incorporant varietats de raïm minoritàries empordaneses, com en aquest vi on trobem un 30% de carinyena blanca que complementa un 70% de chardonnay.

Els raïms provenen de la Finca La Garriga de 41 hectàrees situada al municipi de Mollet de Perelada. Els mostos s'han fermentat i envellit durant 7 mesos en bótes noves d'acàcia on el vi s'ha sotmès a regulars "battonages" per donar-li una mica més de volum.

En servir el vi a la copa sorpren el color groc-llimona intens, poc freqüent en els vins blancs més habituals. En olorar-lo es fa evident la criança en bóta que es nota encara una mica deslligada i que recomana guardar aquest vi un anyet més en ampolla com a mínim. El conjunt aromàtic és complex i hi podem descobrir records de codony fresc, notes cítriques i florals, i algun toc discret de fruita tropical.

És un vi fàcil de beure, que a la boca es nota corpulent, untuós, de moderada acidesa i amb un postgust persistent que la criança en bóta ajuda a allargar.

Convé beure aquest vi fred però no massa per poder copsar bé els seus matisos aromàtics i el seu equilibri en boca. I posats a demanar, si volem treure tot el potencial al vi, caldria ser previsor i guardar algunes d'aquestes ampolles 2 o 3 anys abans d'obrir-les. Compreu i guardeu el 2018 un temps perquè les anyades anteriors estan pràcticament esgotades i us costaran de trobar.
Un guisat de pollastre amb pinya natural i un toc d'espècies seria un dels companys ideals per aquest vi.


Celler: Perelada
D.O.: Empordà
PVP aproximat: 18 euros

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.

COMENTARIS

EL CHARDONNAY NO ES APROPIAT PER A EL NOSTRE CLIMA
Manuel Duran Samaranch, 12/09/2019 a les 10:30
+0
-0
Com es possible que tenin magnificas varietats autóctones ancara s'utilisint las francesas?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de vins del Penedès elaborada per Ramon Francàs
Imatge il·lustrativa
Al certmen International Wine Awards s'han tastat 2249 referències | Mas Blanch i Jové ha obtingut 7 Medalles d’Or i 1 Medalla de Plata
Imatge il·lustrativa
Sumarroca amb cor ha donat 1€ de cada ampolla de cava o de vi venuda a la botiga online durant el confinament