
Els raïms provenen de la Finca La Garriga de 41 hectàrees situada al municipi de Mollet de Perelada. Els mostos s'han fermentat i envellit durant 7 mesos en bótes noves d'acàcia on el vi s'ha sotmès a regulars "battonages" per donar-li una mica més de volum.
En servir el vi a la copa sorpren el color groc-llimona intens, poc freqüent en els vins blancs més habituals. En olorar-lo es fa evident la criança en bóta que es nota encara una mica deslligada i que recomana guardar aquest vi un anyet més en ampolla com a mínim. El conjunt aromàtic és complex i hi podem descobrir records de codony fresc, notes cítriques i florals, i algun toc discret de fruita tropical.
És un vi fàcil de beure, que a la boca es nota corpulent, untuós, de moderada acidesa i amb un postgust persistent que la criança en bóta ajuda a allargar.
Convé beure aquest vi fred però no massa per poder copsar bé els seus matisos aromàtics i el seu equilibri en boca. I posats a demanar, si volem treure tot el potencial al vi, caldria ser previsor i guardar algunes d'aquestes ampolles 2 o 3 anys abans d'obrir-les. Compreu i guardeu el 2018 un temps perquè les anyades anteriors estan pràcticament esgotades i us costaran de trobar.
Un guisat de pollastre amb pinya natural i un toc d'espècies seria un dels companys ideals per aquest vi.
Celler: Perelada
D.O.: Empordà
PVP aproximat: 18 euros