TASTOS

Finca La Garriga Blanc 2018; corpulent però fàcil de beure

L'Àngel Garcia Petit tasta el vi blanc Finca La Garriga, de Perelada

"És un vi fàcil de beure, que a la boca es nota corpulent, untuós, de moderada acidesa i amb un postgust persistent que la criança en bóta ajuda a allargar..."

Delfí Sanahuja:«Sembla que la verema va 4 o 5 dies endarrerida i aquest retard ens beneficia amb equilibri de grau i acidesa»

| 09/09/2019 a les 09:37h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Finca La Garriga Blanc 2018, Perelada
Les darreres dècades l'històric i monumental celler Castell de Perelada -amb el seu castell medieval com a element més visible i conegut- ha anat diversificant la seva gamma de vins i incorporant varietats de raïm minoritàries empordaneses, com en aquest vi on trobem un 30% de carinyena blanca que complementa un 70% de chardonnay.

Els raïms provenen de la Finca La Garriga de 41 hectàrees situada al municipi de Mollet de Perelada. Els mostos s'han fermentat i envellit durant 7 mesos en bótes noves d'acàcia on el vi s'ha sotmès a regulars "battonages" per donar-li una mica més de volum.

En servir el vi a la copa sorpren el color groc-llimona intens, poc freqüent en els vins blancs més habituals. En olorar-lo es fa evident la criança en bóta que es nota encara una mica deslligada i que recomana guardar aquest vi un anyet més en ampolla com a mínim. El conjunt aromàtic és complex i hi podem descobrir records de codony fresc, notes cítriques i florals, i algun toc discret de fruita tropical.

És un vi fàcil de beure, que a la boca es nota corpulent, untuós, de moderada acidesa i amb un postgust persistent que la criança en bóta ajuda a allargar.

Convé beure aquest vi fred però no massa per poder copsar bé els seus matisos aromàtics i el seu equilibri en boca. I posats a demanar, si volem treure tot el potencial al vi, caldria ser previsor i guardar algunes d'aquestes ampolles 2 o 3 anys abans d'obrir-les. Compreu i guardeu el 2018 un temps perquè les anyades anteriors estan pràcticament esgotades i us costaran de trobar.
Un guisat de pollastre amb pinya natural i un toc d'espècies seria un dels companys ideals per aquest vi.


Celler: Perelada
D.O.: Empordà
PVP aproximat: 18 euros

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

EL CHARDONNAY NO ES APROPIAT PER A EL NOSTRE CLIMA
Manuel Duran Samaranch, 12/09/2019 a les 10:30
+0
-0
Com es possible que tenin magnificas varietats autóctones ancara s'utilisint las francesas?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Foudres del 'Temple', l'espai pels vins d'alta gamma del celler
Foudres del 'Temple', l'espai pels vins d'alta gamma del celler | Perelada
Sergi Cortés
El nou celler, que abans d'obrir tenia més de 1200 peticions de visita, és el primer d'Europa en aconseguir la certificació 'Leed Gold' de sostenibilitat i ecoeficiència
Imatge il·lustrativa
L’Ajuntament de Sitges presenta “Malvasia de Mar”, un projecte d’envelliment de la Malvasia de Sitges
La gamma de vermuts Dos Déus Origin Red
La gamma de vermuts Dos Déus Origin Red | Priorat B&D Lab
Reus acull el lliurament de guardons dels Premis Vinari 2022