Comunicat de l'Institut del Cava; Recolzem el Pla Estratègic de la DO Cava i la zonificació

L’Institut del Cava defensa la sostenibilitat econòmica de tot el sector

Recolzem el Pla Estratègic de la DOP Cava basat en la segmentació del Cava per categories de producte i la zonificació

Els viticultors no podran evitar la rebaixa del preu del raïm d'aquesta verema

| 28/08/2019 a les 07:15h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Institut del Cava
Imatge il·lustrativa
La verema d’enguany s’està veient afectada per les reivindicacions al voltant de la rebaixa del preu del raïm. Per a fer-ho evident, els viticultors es van manifestar a mitjans d’agost per demanar solucions. En pocs dies, va tenir lloc una reunió d’urgència entre els diferents agents implicats, encapçalada per la Consellera d’Agricultura Teresa Jordà. 

Des de l’Institut del Cava volem posar èmfasi en la singularitat del sector del Cava, una agroindústria molt arrelada a un territori amb un paisatge de vinya singular i amb una història centenària. Des d’aquesta perspectiva, creiem que les empreses tenim la responsabilitat de contribuir a construir un sector econòmicament sostenible per a tots: viticultors, cooperatives i elaboradors.
 
En aquest sentit, recolzem i considerem prioritari la determinació de mesures que permetin garantir l’equilibri entre l’oferta i la demanda com ara el Pla Estratègic de la DOP Cava basat en la segmentació del Cava per categories de producte així com en la zonificació amb la delimitació de zones i subzones per les gammes més Premium. Tot plegat, amb l’objectiu d’aportar valor a tota la cadena, des de la producció fins a l’elaboració.
 
En aquesta línia, seguim i seguirem recolzant totes les mesures que ajudin a garantir l’equilibri entre l’oferta i la demanda com ara la limitació de noves plantacions, replantacions i conversions de drets en autoritzacions, demanant al Ministeri d’Agricultura es respectin els acords que en aquest sentit es prenguin des del Consell Regulador del Cava.
 
La present situació també ens ha de servir perquè, en anys successius, sapiguem treballar conjuntament amb més antel·lació i amb millors resultats aquest tipus de situacions a fi d’enfortir el sector, cohesionar-lo i aconseguir que sigui econòmicament sostenible per a tothom.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Els germans Paco i Toni de la Rosa Torelló
Els germans Paco i Toni de la Rosa Torelló
Sergi Cortés
Entrevistem als germans Paco i Toni de la Rosa Torelló | Ens parlen de la creació d’una DO d’escumosos del Penedès, de Corpinnat, de la verema, de les puntuacions Parker...
Imatge il·lustrativa
La XXIII edició se celebrarà els dies 4, 5 i 6 d’octubre a Sant Sadurní d’Anoia
Imatge il·lustrativa
El passat cap de setmana, 5.740 persones van passar per la VII edició de la #festaveremaoller | ​El dilluns 16, el celler va organitzar la jornada professional per a clients i amics amb el tradicional sopar de verema i enguany amb una assistència rècord de 1.060 persones