Concentració de viticultors en protesta pel preu del raïm

Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l'Associació de Viticultors del Penedès s'han concentrat en protesta pel preu del raïm

Comunicat de l'INCAVI sobre el preu del raïm al Penedès

| 14/08/2019 a les 13:08h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, preu del raïm
Imatge il·lustrativa
El preu del raïm d'aquesta verema s'ha reduït un 28% respecte l'any passat i en alguns casos es paga a 30 cèntims per kilo. És per això que els viticultors s'han concentrat avui a la plaça Àgora de Vilafranca del Penedès per protestar i per deixar clar que els preus que s'estan pagant fant inviable el sector.

Uns 250 viticultors convocats per Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l'Associació de Viticultors del Penedès han llegit un manifest on aclaren que s'està pagant el mateix que es pagava el 1998 fet que porta el sector a la ruina.

La DO Cava, expliquen els viticultors, és una de les principals culpables de la ruinosa situació. Es queixen de que les empreses més grans, lluny de prestigiar el sector del cava, han començat una deriva "egoista i insolidària" que els està portant el sector a una situació lamentable. 

El manifest explica el gran esforç que ha fet el sector viticultor per augmentar la qualitat del raïm i per reduir la intervenció en pro de la viticultura ecològica, fet que augmenta els costos de producció.

Isabel Vidal, de les JARC, ha comentat que la situació és inviable per les explotacions i que provoca l’abandó del conreu i la destrucció del territori. 

Els pagesos expliquen que han demanat una reunió urgent amb el president de la DO Cava però que encara no han obtingut resposta.

L'INCAVI, per la seva banda, ha emès un comunicat en defensa del sector viticultor que podeu llegir aquí.
 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Els germans Paco i Toni de la Rosa Torelló
Els germans Paco i Toni de la Rosa Torelló
Sergi Cortés
Entrevistem als germans Paco i Toni de la Rosa Torelló | Ens parlen de la creació d’una DO d’escumosos del Penedès, de Corpinnat, de la verema, de les puntuacions Parker...
Imatge il·lustrativa
El passat cap de setmana, 5.740 persones van passar per la VII edició de la #festaveremaoller | ​El dilluns 16, el celler va organitzar la jornada professional per a clients i amics amb el tradicional sopar de verema i enguany amb una assistència rècord de 1.060 persones