Concentració de viticultors en protesta pel preu del raïm

Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l'Associació de Viticultors del Penedès s'han concentrat en protesta pel preu del raïm

Comunicat de l'INCAVI sobre el preu del raïm al Penedès

| 14/08/2019 a les 13:08h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, preu del raïm
Imatge il·lustrativa
El preu del raïm d'aquesta verema s'ha reduït un 28% respecte l'any passat i en alguns casos es paga a 30 cèntims per kilo. És per això que els viticultors s'han concentrat avui a la plaça Àgora de Vilafranca del Penedès per protestar i per deixar clar que els preus que s'estan pagant fant inviable el sector.

Uns 250 viticultors convocats per Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l'Associació de Viticultors del Penedès han llegit un manifest on aclaren que s'està pagant el mateix que es pagava el 1998 fet que porta el sector a la ruina.

La DO Cava, expliquen els viticultors, és una de les principals culpables de la ruinosa situació. Es queixen de que les empreses més grans, lluny de prestigiar el sector del cava, han començat una deriva "egoista i insolidària" que els està portant el sector a una situació lamentable. 

El manifest explica el gran esforç que ha fet el sector viticultor per augmentar la qualitat del raïm i per reduir la intervenció en pro de la viticultura ecològica, fet que augmenta els costos de producció.

Isabel Vidal, de les JARC, ha comentat que la situació és inviable per les explotacions i que provoca l’abandó del conreu i la destrucció del territori. 

Els pagesos expliquen que han demanat una reunió urgent amb el president de la DO Cava però que encara no han obtingut resposta.

L'INCAVI, per la seva banda, ha emès un comunicat en defensa del sector viticultor que podeu llegir aquí.
 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Els nou cellers que integren la marca col·lectiva consideren que la dràstica retallada del preu del raïm atempta contra el principal sector econòmic de la comarca i posa en perill el futur de centenars de famílies i del territori.
Imatge il·lustrativa
La verema serà un 15% inferior que l'any passat tot i que es manté "l'excel·lent qualitat" del raïm
Verema a mà
Verema a mà | Victor Merencio
Denuncien que els grans cellers els volen pagar 30 cèntims per quilo i «portar-los a la ruïna»