Comunicat de l'INCAVI sobre el preu del raïm al Penedès

La Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que es trasllada a la Ronda Sant Antoni, obre les inscripcions als cellers

| 14/08/2019 a les 12:59h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, preu del raïm, INCAVI
Imatge il·lustrativa
Davant les darreres informacions sobre el preu del raïm que els grans cellers del cava estan oferint als viticultors i la concentració d’avui convocada per Unió de Pagesos, JARC i l’Associació de Viticultors del Penedès a Vilafranca del Penedès, des de l’INCAVI es fan les següents consideracions:

1- Dona suport a les reivindicacions dels viticultors d’avui i denuncia el preu del raïm que estan oferint les grans empreses del sector del cava, que s’ha reduït dràsticament en un any.

2- Aquesta és una molt mala notícia i va en sentit contrari al pla estratègic que s’està impulsant des de la Denominació d’Origen Cava, que té per objectiu millorar el valor del producte i tota la seva cadena. Des de l’INCAVI es considera que les grans empreses del cava no poden resoldre els seus problemes de rendibilitat a base de pagar menys preu pel raïm als viticultors.

3- S’està produint un desequilibri entre l’oferta i la demanda en el sector del cava: hi ha excés de vi en estoc i a més, es preveu una collita similar a la mitjana dels darrers anys.

4- El Ministeri d’Agricultura hauria d’haver fet cas a les recomanacions del Consell Regulador del Cava i limitar la inscripció de noves hectàrees de vinya. Això ha provocat un increment de l’oferta de raïm i vi base cava en altres zones productores no històriques. Des del DARP i l’INCAVI s’han posat al costat del Consell Regulador per denunciar aquest fet.

5- L’INCAVI està obert a ajudar, a establir ponts i facilitar la millora de la situació del sector vitícola al Penedès, però no pot regular els preus. Fins a data d’avui, l’INCAVI i la Conselleria d’Agricultura s’han reunit amb empreses vinícoles, amb la patronal, amb el Consell Regulador, amb sindicats i amb associacions de viticultors en diverses i reeixides ocasions. I ho seguirà fent.

6- Es considera que cal continuar en la línia de prestigiar i promocionar els vins i caves que s’elaboren a Catalunya, fet que contribueix a obtenir millors preus i millors resultats per a tota la cadena de valor, també per al viticultor.

7- D’altra banda, és necessari una major participació del viticultor en el valor afegit del producte, ja sigui elaborant directament vi embotellat, com a través de les cooperatives o bé amb contractes més estables i equilibrats entre el productor i l’elaborador.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

COMENTARIS

EL PRESTIGI DEL CAVA
Manuel Duran, 22/08/2019 a les 12:43
+0
-0
¿Quin es el pla estrategic de la Denominacio Cava? Fabricar imitacions de Champagne?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Els germans Paco i Toni de la Rosa Torelló
Els germans Paco i Toni de la Rosa Torelló
Sergi Cortés
Entrevistem als germans Paco i Toni de la Rosa Torelló | Ens parlen de la creació d’una DO d’escumosos del Penedès, de Corpinnat, de la verema, de les puntuacions Parker...
Imatge il·lustrativa
La XXIII edició se celebrarà els dies 4, 5 i 6 d’octubre a Sant Sadurní d’Anoia
Imatge il·lustrativa
El passat cap de setmana, 5.740 persones van passar per la VII edició de la #festaveremaoller | ​El dilluns 16, el celler va organitzar la jornada professional per a clients i amics amb el tradicional sopar de verema i enguany amb una assistència rècord de 1.060 persones