​La Guia de Vins de Catalunya tanca la 12ena edició amb la participació de 1474 vins tastats a cegues

De l'edició d'enguany destaca la qualitat general dels vins, la pujada dels vins sense DO, l'augment de vins "Por Para" i la gairebé nula incidència d'infeccions dels taps de suro

La Guia de Vins de Catalunya es presenta davant dels periodistes més mediàtics del país

| 13/08/2019 a les 08:02h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Guia de Vins de Catalunya
Imatge il·lustrativa
El dia de Sant Jordi del 2019 es va donar el tret de sortida per la nova edició, la 12ena, de la Guia de Vins de Catalunya. Des del 23 d’abril fins el passat 8 d’Agost s’han tastat a cegues 1619 vins, dels quals 145 dues vegades, sobretot per confirmar notes a cegues. Només al voltant de 15 ampolles s’han hagut de substituir per culpa d’una infecció del tap de suro. Enguany s’incorporaven a l’equip de tast la Romina Ribera i en Carles Xuriguera consolidant la feina i el mètode creats per Silvia Naranjo i Jordi Alcover

Les conclusions definitives de la Guia es faran públiques el dia de la presentació de la Guia 2020 el proper 4 de novembre del 2019. De tota manera els membres de l’equip afirmen que hi ha una evident pujada de qualitat en els vins catalans, cosa que confirma la tendència de les edicions anteriors, com també la consolidació de les varietats tradicionals catalanes per elaborar els millors vins de casa nostra.

Malgrat la utilització d’un excés de maquillatge en bóta que encara hi és molt present, la majoria de vins "Top" en fan un us racional on les aromes terciàries no són les protagonistes organolèptiques dels vins. Així i tot, les directrius de la Guia deixen ben clar que assenyalaran i faran evident que el gust de la bóta no forma part del vi.

De l'edició de la guia d'aquest any destaquem també el constant creixement dels vins sense DO, o dit d’una altra manera, l’augment any rere any de baixes de les diferents DO’s per part dels cellers. Una qüestió que no es pot deixar de banda.

L’altra fet evident és el també augment dels anomenats “Por Para”-elaborat i embotellat per un celler per a una altra persona o empresa-. En aquest sentit, en Carles Xuriguera i la Romina Ribera comenten que "la Guia en traurà opinió com sempre ha fet amb els problemes que el vi català s’ha trobat durant els darrers 15 anys, interpel·lant cellers, institucions, viticultors i protagonistes del vi català en general".

La Guia de vins de Catalunya 2020 es consolida com a únic observatori del vi català tenint en compte que la majoria dels elaboradors de Catalunya hi presenten els seus vins.

Participació general

Cellers 286
Vins escumosos 310
Vins blancs 458
Vins dolços, vermuts o rancis 69
Vins negres 534
Vins rosats 103

Participació per DOs
DO Alella 33
DO Catalunya 53
DO Cava 230
DO Conca de Barberà 55
DO Costers del Segre 36
DO Empordà 178
DO Montsant 140
DO Penedès 216
DO Pla de Bages 29
DOQ Priorat 121
DO Tarragona 35
DO Terra Alta 197
Vins sense DO 151 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Ruth Troyano
Trobem una sèrie de retalls que son rases de vinya i d’altres arbres fruiters i al seu interior hi va aflorar molt de material antic, amb centenars de fragments ceràmics... | Podem afirmar que a les comarques de Lleida hi ha evidencia de traces agrícoles ibèriques
Imatge il·lustrativa
Foto: Vinícola de Nulles
La Vinícola i Secció de Crèdit Sant Isidre de Nulles Sccl, l’Agrària i Secció de Crèdit Espluguense Sccl i l’Agrícola de Calafell Sccl, s’uneixen al grup | 15 són ja les cooperatives adherides al grup
Imatge de la campanya «Xefs»
Imatge de la campanya «Xefs» | Estrella Damm
La campanya "Xefs" vol transmetre el compromís del sector per continuar sent la gastronomia més reconeguda del món