Raimat inicia una verema 100% sostenible

Raimat dóna el tret de sortida a la campanya de verema a tot Europa amb la seva característica recol·lecció manual nocturna

Raimat treu novetats pel 2019; El Silenci del Molí i El Niu la Cigonya

| 08/08/2019 a les 19:34h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, Verema, Raimat
Imatge il·lustrativa
El celler Raimat (Costers del Segre - Lleida) ha donat aquesta nit el tret de sortida a la temporada de verema 2019 a Europa. La producció ecològica segueix sent un dels pilars de la sostenibilitat ambiental, juntament amb altres mesures com la reintroducció d’espècies autòctones per la millora de la biodiversitat i l’ús de vehicles elèctrics.

De nit, manualment i per una cara del cep, així és com l'equip tècnic de Raimat selecciona el millor raïm.

“Enguany a Raimat s’espera una collita excepcional per la seva qualitat. Malgrat les dues setmanes de calor que es van tenir a finals de juny i a mitjans de juliol, la resta de la meteorologia ha estat molt favorable: ambient sec, càlid i nits fresques; característiques d’aquest clima”, declara Joan Esteve, director tècnic de Raimat.

“S’esperen raïms i vins blancs afruitats i frescos. Per les varietats negres encara és molt aviat, ja que queden més de dos mesos per la seva verema”, afegeix Esteve.

Des de la seva creació al 1914, el celler és pioner en l'aplicació de sistemes de viticultura sostenible com: l'aplicació de mètodes naturals per a combatre plagues, buscant la millora de l’ecosistema de la vinya, que es tradueix en més biodiversitat; l’ús d'energies 100% renovables, incorporant vehicles elèctrics per fer el seguiment de la vinya i comptant amb un gran projecte d’autogeneració energètica amb una planta de combustió pròpia de biomassa; estalvi d’aigua de rec, així com la reducció d'emissions de CO², entre d'altres fites.
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc del Massís del Garraf, un negre empordanès i un cava de Sant Martí Sarroca
Imatge il·lustrativa
El gran contrast tèrmic entre dia i nit i el clima continental li aporten més intensitat de sabor, aroma i fruita.
Imatge il·lustrativa
Després de ser embotellats, romandran un mínim de 6 mesos al celler per aconseguir un afinament òptim