Raimat inicia una verema 100% sostenible

Raimat dóna el tret de sortida a la campanya de verema a tot Europa amb la seva característica recol·lecció manual nocturna

Raimat treu novetats pel 2019; El Silenci del Molí i El Niu la Cigonya

| 08/08/2019 a les 19:34h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, Verema, Raimat
Imatge il·lustrativa
El celler Raimat (Costers del Segre - Lleida) ha donat aquesta nit el tret de sortida a la temporada de verema 2019 a Europa. La producció ecològica segueix sent un dels pilars de la sostenibilitat ambiental, juntament amb altres mesures com la reintroducció d’espècies autòctones per la millora de la biodiversitat i l’ús de vehicles elèctrics.

De nit, manualment i per una cara del cep, així és com l'equip tècnic de Raimat selecciona el millor raïm.

“Enguany a Raimat s’espera una collita excepcional per la seva qualitat. Malgrat les dues setmanes de calor que es van tenir a finals de juny i a mitjans de juliol, la resta de la meteorologia ha estat molt favorable: ambient sec, càlid i nits fresques; característiques d’aquest clima”, declara Joan Esteve, director tècnic de Raimat.

“S’esperen raïms i vins blancs afruitats i frescos. Per les varietats negres encara és molt aviat, ja que queden més de dos mesos per la seva verema”, afegeix Esteve.

Des de la seva creació al 1914, el celler és pioner en l'aplicació de sistemes de viticultura sostenible com: l'aplicació de mètodes naturals per a combatre plagues, buscant la millora de l’ecosistema de la vinya, que es tradueix en més biodiversitat; l’ús d'energies 100% renovables, incorporant vehicles elèctrics per fer el seguiment de la vinya i comptant amb un gran projecte d’autogeneració energètica amb una planta de combustió pròpia de biomassa; estalvi d’aigua de rec, així com la reducció d'emissions de CO², entre d'altres fites.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Antoni Falcón (Vins de Taller) destaca que el vi ecològic és "la màxima expressió del terroir i de la vinya" | La sommelier Clara Antúnez diu que “l’objectiu és fer vins de qualitat, bons, siguin ecològics, biodinàmics o convencionals” | La catalana suma el 14% de la vinya ecològica espanyola, i el 3,7% de la mundial
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
De l'edició d'enguany destaca la qualitat general dels vins, la pujada dels vins sense DO, l'augment de vins "Por Para" i la gairebé nula incidència d'infeccions dels taps de suro
Imatge il·lustrativa
L’articulista usa com a metàfora del creixement del Penedès la polèmica del preu del raïm
Imatge il·lustrativa
Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l'Associació de Viticultors del Penedès s'han concentrat en protesta pel preu del raïm