El celler Raimat (Costers del Segre - Lleida) ha donat aquesta nit el tret de sortida a la temporada de verema 2019 a Europa. La producció ecològica segueix sent un dels pilars de la sostenibilitat ambiental, juntament amb altres mesures com la reintroducció d’espècies autòctones per la millora de la biodiversitat i l’ús de vehicles elèctrics.
De nit, manualment i per una cara del cep, així és com l'equip tècnic de Raimat selecciona el millor raïm.
“Enguany a Raimat s’espera una collita excepcional per la seva qualitat. Malgrat les dues setmanes de calor que es van tenir a finals de juny i a mitjans de juliol, la resta de la meteorologia ha estat molt favorable: ambient sec, càlid i nits fresques; característiques d’aquest clima”, declara Joan Esteve, director tècnic de Raimat.
“S’esperen raïms i vins blancs afruitats i frescos. Per les varietats negres encara és molt aviat, ja que queden més de dos mesos per la seva verema”, afegeix Esteve.
Des de la seva creació al 1914, el celler és pioner en l'aplicació de sistemes de viticultura sostenible com: l'aplicació de mètodes naturals per a combatre plagues, buscant la millora de l’ecosistema de la vinya, que es tradueix en més biodiversitat; l’ús d'energies 100% renovables, incorporant vehicles elèctrics per fer el seguiment de la vinya i comptant amb un gran projecte d’autogeneració energètica amb una planta de combustió pròpia de biomassa; estalvi d’aigua de rec, així com la reducció d'emissions de CO², entre d'altres fites.