Caminito 2018, un rosat diferent, per un públic diferent

L'Àngel Garcia Petit ens recomana aquest rosat empordanès de Terra Remota

El descriu amb "una entrada discretament àcida amb una subtil nota càlida que afavoreix els maridatges amb plats una mica consistents".

7 cellers i activitats de l'Empordà que hauries de conèixer

Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Terra Remota, Caminito 2018
Terra Remota és el somni de celler ecològic de l’Emma i el Marc Bourzenau, francesos de naixement i empordanesos d’adopció, que va començar el 1999 amb la compra d’unes vinyes al municipi de Sant Climent Sescebes.

La finca ocupa actualment 54 hectàrees i està ubicada als contraforts de la Serra de l’Albera. El celler perfectament integrat al paisatge està dissenyat des del mínim impacte ambiental i el màxim de funcionalitat, amb moltes concessions a l’estètica.

Pel que fa al vi “Caminito” és el vi rosat de la col·lecció de vins dedicada al poeta Antonio Machado i al seu poema “camino”. Un vi ecològic elaborat només amb garnatxa negra plantada sobre sòls de granit.

La imatge del vi i de tot l’etiquetatge gira al voltant de diferents matisos de color rosat que és el protagonista tant a les etiquetes com al collarí de l’ampolla, fent un conjunt elegant i atractiu on el to rosa salmó captiva els amants del vi rosat més modern.
Aromàticament és un vi fresc amb domini de la fruita vermella (cireres, gerds i groselles), i alguna nota vegetal i de pètals de rosa secs.

En boca té una entrada plena i discretament àcida amb una subtil nota càlida que afavoreix els maridatges amb plats una mica consistents. En conjunt és fàcil de beure i força persistent.

Un rosat diferent, per un públic diferent, que anirà molt bé amb un arròs de bacallà o una sípia amb mandonguilles.

CAMINITO 2018
Celler: Terra Remota
D.O.: Empordà
PVP: 15 euros
 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Els nou cellers que integren la marca col·lectiva consideren que la dràstica retallada del preu del raïm atempta contra el principal sector econòmic de la comarca i posa en perill el futur de centenars de famílies i del territori.
Imatge il·lustrativa
La verema serà un 15% inferior que l'any passat tot i que es manté "l'excel·lent qualitat" del raïm
Verema a mà
Verema a mà | Victor Merencio
Denuncien que els grans cellers els volen pagar 30 cèntims per quilo i «portar-los a la ruïna»