470 viticultors a la 25a Trobada de Proveïdors de Vallformosa

Es destaca la bona sanitat de la collita d’enguany i la sostenibilitat, i s’anuncia la compra de més raïms ecològics

Millor Treball Promocional del festival internacional de la vinya i el vi per ​‘Cultivare - La màquina natural’

| 30/07/2019 a les 07:59h
Especial: Verema
Arxivat a: Actualitat, Vallformosa
Imatge il·lustrativa
Vallformosa ha reunit a més de 470 proveïdors i les seves famílies en la tradicional Trobada de Proveïdors, que ha arribat ja a la seva vint-i-cinquena edició. L’acte es va obrir amb una xerrada informativa on es van exposar les característiques tècniques de la propera verema, que es presenta amb bona qualitat. En aquesta xerrada es van exposar les noves tècniques de fertilització en l’agricultura de secà, a càrrec dels germans Joan i Sergi Torrents, de l’empresa Fertiadvisors.

Vicenç Vidal, conseller executiu de Vallformosa, va remarcar el paper clau dels viticultors a l’estructura de la companyia, i va destacar el fet que “hem d’arribar a l’excel·lència en els nostres elaborats i, per tant, la qualitat del raïm és essencial”. Vidal va anunciar que aquesta propera campanya augmentaran la compra de raïm ecològic.

Per la seva part, el director tècnic del celler de Vallformosa, Xavier Pons, va posar l’accent en destacar que l’estat sanitari de les vinyes és molt bo, i va posar damunt la taula “la tendència de la societat cap a un món més sostenible, responsable i ecològic”. Pons va posar èmfasi en la importància de la viticultura ecològica i el respecte cap al medi natural, advertint sobre el perill que suposa la disminució dels insectes pol·linitzadors. El director tècnic també va destacar els nous serveis que s’ofereixen als viticultors a través del nou enginyer agrònom, Lluís Coll.

El president de Vallformosa, Josep Graells, va reforçar el missatge de la importància que els viticultors tenen en la cadena de valor de la companyia i la decidida aposta pels productes elaborats amb raïms obtinguts a partir de l’agricultura ecològica.

Finalment i per tancar l’acte es van fer entrega dels premis a les millors collites del 2018. Dins la categoria de varietats blanques, Joan Via i Joan Maria Oliver van ser els guanyadors i en la categoria de negres van ser Montserrat Romagosa i Agrícola Rovira Carbonell.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
De l'edició d'enguany destaca la qualitat general dels vins, la pujada dels vins sense DO, l'augment de vins "Por Para" i la gairebé nula incidència d'infeccions dels taps de suro
Imatge il·lustrativa
L’articulista usa com a metàfora del creixement del Penedès la polèmica del preu del raïm
Imatge il·lustrativa
Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l'Associació de Viticultors del Penedès s'han concentrat en protesta pel preu del raïm