guía peñín

Dos vins catalans entre els 6 que obtenen 99 punts a la "Guía Peñín"

En aquesta nova edició s'han puntuat prop de 12.000 vins

Per primera vegada la "Guía" puntua 6 vins amb 99 punts

Gramona i Terroir al Límit obtenen la màxima puntuació

La Guia de Vins de Catalunya es presenta davant dels periodistes més mediàtics del país

| 23/07/2019 a les 14:54h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Guía Peñín, Gramona, Terroir al Límit
Després de sis mesos recorrent les principals zones productores de l'Estat, on s'han valorat les últimes collites, l'equip de tast de Guia Peñín ha presentat el nou Podi de la Guia dels vins d'Espanya 2020. En aquesta edició, 254 vins entren a formar part del univers dels millors vins d'Espanya, vins a partir dels 95 punts, 15 més que l'any passat. 
 

Un escumós de Gramona, un blanc de Rafael Palacios, un blanc de Julián Chivite Family Estates, un negre de Viñedos de Paga'ns, un altre de Terroir al Limit, i un generós de Barbadillo, són els vins de 99 punts.

En la categoria d'escumosos, la màxima puntuació ha recaigut amb el Gramona Celler Batlle 2005. Al seu costat, dues referències han aconseguit 98 punts: Recaredo Reserva Particular 2007 i Enoteca Gramona 2004.

Dos vins blancs han arribat als 99 punts. Es tracta de Sorte O Soro 2016 de Rafael Palacios i Chivite Col·lecció 125 2005 de Julián Chivite Family Estates.

En la categoria de negres, un altre vi català va brillar amb llum pròpia: Les Manyes 2016 de Terroir a Limit. Al costat d'ells, vuit negres han fregat els 99 punts, un d'ells, el 1902 Centenary Carignan 2015 de Celler Mas Doix, un 100% carinyena plantada l''any 1902.

La Guia Peñín dels Vins d'Espanya 2020 publicarà en avançada, la setmana vinent, la seva edició en línia completa, on es recullen prop de 12.000 nous tastos.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Francesc Nicolás al Vertigo Wine Bar.
Francesc Nicolás al Vertigo Wine Bar. | Jordi Bes
Jordi Bes
El cofundador del Vertigo Wine Bar explica com s'ho han fet per, en plena pandèmia, assumir un local de Barcelona en traspàs i transformar-ne la carta de vins | S'hi poden prendre les 350 referències que ja tenien en distribució i 40 de xerès a copes: "Excepte a Jerez, no crec que hi hagi enlloc a Espanya que tingui una oferta així"
D'esquerra a dreta, Joan Soler (DO Pla de Bages). Pilar Just (DO Montsant), Sergi Cortés (Cupatges), Xavier Pié (DO Catalunya) i Joan Huguet (DO Penedès)
D'esquerra a dreta, Joan Soler (DO Pla de Bages). Pilar Just (DO Montsant), Sergi Cortés (Cupatges), Xavier Pié (DO Catalunya) i Joan Huguet (DO Penedès)
Sergi Cortés
Parlem amb els presidents de les denominacions d'origen Montsant, Penedès, Catalunya i Pla de Bages.
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, amb 1 estrella Michelin.