guía peñín

Dos vins catalans entre els 6 que obtenen 99 punts a la "Guía Peñín"

En aquesta nova edició s'han puntuat prop de 12.000 vins

Per primera vegada la "Guía" puntua 6 vins amb 99 punts

Gramona i Terroir al Límit obtenen la màxima puntuació

La Guia de Vins de Catalunya es presenta davant dels periodistes més mediàtics del país

| 23/07/2019 a les 14:54h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Guía Peñín, Gramona, Terroir al Límit
Després de sis mesos recorrent les principals zones productores de l'Estat, on s'han valorat les últimes collites, l'equip de tast de Guia Peñín ha presentat el nou Podi de la Guia dels vins d'Espanya 2020. En aquesta edició, 254 vins entren a formar part del univers dels millors vins d'Espanya, vins a partir dels 95 punts, 15 més que l'any passat. 
 

Un escumós de Gramona, un blanc de Rafael Palacios, un blanc de Julián Chivite Family Estates, un negre de Viñedos de Paga'ns, un altre de Terroir al Limit, i un generós de Barbadillo, són els vins de 99 punts.

En la categoria d'escumosos, la màxima puntuació ha recaigut amb el Gramona Celler Batlle 2005. Al seu costat, dues referències han aconseguit 98 punts: Recaredo Reserva Particular 2007 i Enoteca Gramona 2004.

Dos vins blancs han arribat als 99 punts. Es tracta de Sorte O Soro 2016 de Rafael Palacios i Chivite Col·lecció 125 2005 de Julián Chivite Family Estates.

En la categoria de negres, un altre vi català va brillar amb llum pròpia: Les Manyes 2016 de Terroir a Limit. Al costat d'ells, vuit negres han fregat els 99 punts, un d'ells, el 1902 Centenary Carignan 2015 de Celler Mas Doix, un 100% carinyena plantada l''any 1902.

La Guia Peñín dels Vins d'Espanya 2020 publicarà en avançada, la setmana vinent, la seva edició en línia completa, on es recullen prop de 12.000 nous tastos.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Antoni Falcón (Vins de Taller) destaca que el vi ecològic és "la màxima expressió del terroir i de la vinya" | La sommelier Clara Antúnez diu que “l’objectiu és fer vins de qualitat, bons, siguin ecològics, biodinàmics o convencionals” | La catalana suma el 14% de la vinya ecològica espanyola, i el 3,7% de la mundial
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
El Govern, els cellers i els pagesos acorden discutir una solució estructural a la crisi a partir del novembre de cara a futures collites
L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i la DO Conca de Barberà organitzen la 49a Festa de la Verema que tindrà lloc a l’Espluga de Francolí els dies 23, 24 i 25 d’agost.
Davant les diferents informacions aparegudes a través de diversos canals i mitjans, Pimecava vol intentar clarificar la situació exposant el seu punt de vista.