guía peñín

Dos vins catalans entre els 6 que obtenen 99 punts a la "Guía Peñín"

En aquesta nova edició s'han puntuat prop de 12.000 vins

Per primera vegada la "Guía" puntua 6 vins amb 99 punts

Gramona i Terroir al Límit obtenen la màxima puntuació

La Guia de Vins de Catalunya es presenta davant dels periodistes més mediàtics del país

| 23/07/2019 a les 14:54h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Guía Peñín, Gramona, Terroir al Límit
Després de sis mesos recorrent les principals zones productores de l'Estat, on s'han valorat les últimes collites, l'equip de tast de Guia Peñín ha presentat el nou Podi de la Guia dels vins d'Espanya 2020. En aquesta edició, 254 vins entren a formar part del univers dels millors vins d'Espanya, vins a partir dels 95 punts, 15 més que l'any passat. 
 

Un escumós de Gramona, un blanc de Rafael Palacios, un blanc de Julián Chivite Family Estates, un negre de Viñedos de Paga'ns, un altre de Terroir al Limit, i un generós de Barbadillo, són els vins de 99 punts.

En la categoria d'escumosos, la màxima puntuació ha recaigut amb el Gramona Celler Batlle 2005. Al seu costat, dues referències han aconseguit 98 punts: Recaredo Reserva Particular 2007 i Enoteca Gramona 2004.

Dos vins blancs han arribat als 99 punts. Es tracta de Sorte O Soro 2016 de Rafael Palacios i Chivite Col·lecció 125 2005 de Julián Chivite Family Estates.

En la categoria de negres, un altre vi català va brillar amb llum pròpia: Les Manyes 2016 de Terroir a Limit. Al costat d'ells, vuit negres han fregat els 99 punts, un d'ells, el 1902 Centenary Carignan 2015 de Celler Mas Doix, un 100% carinyena plantada l''any 1902.

La Guia Peñín dels Vins d'Espanya 2020 publicarà en avançada, la setmana vinent, la seva edició en línia completa, on es recullen prop de 12.000 nous tastos.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
El Govern, els cellers i els pagesos acorden discutir una solució estructural a la crisi a partir del novembre de cara a futures collites
Davant les diferents informacions aparegudes a través de diversos canals i mitjans, Pimecava vol intentar clarificar la situació exposant el seu punt de vista.
Els impulsors de ViOrigen, empresa guardonada enguany amb el premi a l'emprenedoria 2019.
Els impulsors de ViOrigen, empresa guardonada enguany amb el premi a l'emprenedoria 2019. | Cedida
Entrevistem als promotors de ViOrigen, un projecte que posa en valor els actius que tenim a la Terra Alta tot potenciant el turisme del vi a la comarca