Jean Leon i Quim Casellas, del restaurant Casamar, uneixen vi, art i cuina a la sisena edició del ViArt

Una seixantena de persones assisteixen a un ViArt dedicat a la cuina creativa

Neix la Malvasia de Sitges MS-18 de Jean Leon, de la seva col·lecció experimental

| 23/07/2019 a les 10:52h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Gastronomia, ViArt, Quim Casellas, Jean Leon
Quim Casellas, Mireia Torres i Sergi Castro
Quim Casellas, Mireia Torres i Sergi Castro
Jean Leon va celebrar la sisena edició del ViArt, dedicat enguany a la cuina creativa. L’acte va començar amb una copa de Jean Leon 3055 Chardonnay 2018, per donar pas a una conversa entre el xef Quim Casellas i el sommelier Sergi Castro. Van parlar sobre les noves tendències gastronòmiques, la unió entre l’art i la cuina i el paper fonamental que hi juga el vi mentre el reconegut xef cuinava en directe un dels plats estrella del seu restaurant: arròs de l’estany de Pals amb escamarlans i all i oli d’algues.

Els assistents van gaudir d’un sopar degustació elaborat per l’equip del Casamar, maridat amb una selecció de vins Jean Leon i presidit per Quim Casellas, Sergi Castro i Mireia Torres, directora del celler, que va presentar els vins escollits per acompanyar cada plat.

El nou vi de la gamma experimental elaborat 100% amb malvasia de Sitges, MS-18, va donar el tret de sortida a un menú de 16 plats, i es va maridar amb anacards al curry, magdalenes de foie-gras i esfera de formatge El Set amb crumble de romaní.

El Jean Leon Vinya Gigi Chardonnay 2016 va acompanyar els tres plats següents: l’ostra “Amélie” amb oli d’alls, el ravioli de foie-meló amb blat de moro cruixent i el panipuri de pernil ibèric. El Vinya Palau Merlot 2015 va ser el vi escollit per maridar amb el verat del Mediterrani cuit a la flama amb albergínia i iogurt, la sopa gelada de tomàquet amb granissat de cirera i el bao de pollastre a la catalana.

Finalment, els comensals van poder tastar el plat estrella de Quim Casellas, l’arròs que prèviament havia elaborat en format showcooking. El moment àlgid de la nit va arribar amb el tast d’una anyada antiga de Jean Leon Vinya Le Havre, de l’any 2000, en format màgnum. Tres postres refrescants van posar punt i final a l’exquisit sopar d’Estrella Michelin.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
De l'edició d'enguany destaca la qualitat general dels vins, la pujada dels vins sense DO, l'augment de vins "Por Para" i la gairebé nula incidència d'infeccions dels taps de suro
Imatge il·lustrativa
L’articulista usa com a metàfora del creixement del Penedès la polèmica del preu del raïm
Imatge il·lustrativa
Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l'Associació de Viticultors del Penedès s'han concentrat en protesta pel preu del raïm