Jean Leon i Quim Casellas, del restaurant Casamar, uneixen vi, art i cuina a la sisena edició del ViArt

Una seixantena de persones assisteixen a un ViArt dedicat a la cuina creativa

Neix la Malvasia de Sitges MS-18 de Jean Leon, de la seva col·lecció experimental

| 23/07/2019 a les 10:52h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Gastronomia, ViArt, Quim Casellas, Jean Leon
Quim Casellas, Mireia Torres i Sergi Castro
Quim Casellas, Mireia Torres i Sergi Castro
Jean Leon va celebrar la sisena edició del ViArt, dedicat enguany a la cuina creativa. L’acte va començar amb una copa de Jean Leon 3055 Chardonnay 2018, per donar pas a una conversa entre el xef Quim Casellas i el sommelier Sergi Castro. Van parlar sobre les noves tendències gastronòmiques, la unió entre l’art i la cuina i el paper fonamental que hi juga el vi mentre el reconegut xef cuinava en directe un dels plats estrella del seu restaurant: arròs de l’estany de Pals amb escamarlans i all i oli d’algues.

Els assistents van gaudir d’un sopar degustació elaborat per l’equip del Casamar, maridat amb una selecció de vins Jean Leon i presidit per Quim Casellas, Sergi Castro i Mireia Torres, directora del celler, que va presentar els vins escollits per acompanyar cada plat.

El nou vi de la gamma experimental elaborat 100% amb malvasia de Sitges, MS-18, va donar el tret de sortida a un menú de 16 plats, i es va maridar amb anacards al curry, magdalenes de foie-gras i esfera de formatge El Set amb crumble de romaní.

El Jean Leon Vinya Gigi Chardonnay 2016 va acompanyar els tres plats següents: l’ostra “Amélie” amb oli d’alls, el ravioli de foie-meló amb blat de moro cruixent i el panipuri de pernil ibèric. El Vinya Palau Merlot 2015 va ser el vi escollit per maridar amb el verat del Mediterrani cuit a la flama amb albergínia i iogurt, la sopa gelada de tomàquet amb granissat de cirera i el bao de pollastre a la catalana.

Finalment, els comensals van poder tastar el plat estrella de Quim Casellas, l’arròs que prèviament havia elaborat en format showcooking. El moment àlgid de la nit va arribar amb el tast d’una anyada antiga de Jean Leon Vinya Le Havre, de l’any 2000, en format màgnum. Tres postres refrescants van posar punt i final a l’exquisit sopar d’Estrella Michelin.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Imatge il·lustrativa
La nova botiga online d'enoturisme de Catalunya engega amb més de 30 cellers i 75 activitats a la venda.
Imatge il·lustrativa
Bouquet d'Alella us convida a descobrir el nou Bouquet Wine Bar, un bar de vins al mig de la terrassa del celler i pensat pel turisme de proximitat
Imatge il·lustrativa
La denominació d’origen continua donant a conèixer la personalitat i el nivell dels seus vins a partir de diverses activitats que es desenvoluparan durant les properes setmanes d'estiu.