Ruta de l'oli i de l'aigua

Ruta de l'oli i de l'aigua, de Les Borges Blanques a Vila-sana

La nova ruta, apadrinada pels germans Torres, pretén mostrar la cultura gastronòmica, històrica i patrimonial del territori

Joan Arrufí, president de la DO Terra Alta; «després de la Ruta del Vi, treballem amb la creació d'una taula de l'enoturisme...»

| 10/07/2019 a les 16:31h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Enoturisme, Vila-sana, Les Borges Blanques, Ruta de l'oli i de l'aigua
Els germans Torres apadrinen la Ruta de l'oli de l'aigua
Els germans Torres apadrinen la Ruta de l'oli de l'aigua
"Estem encantats de donar a conèixer aquesta nova ruta, des de l'agraïment a tots els que es dediquen a crear un producte tan excepcional, sens dubte un dels millors de tot Espanya; dins de la cuina és essencial treballar amb un bon oli, i farem tot el que estigui al nostre abast per donar a conèixer una gent meravellosa, una terra agraïda, i una natura espectacular". Així contestaven la primera pregunta de la moderadora els germans Torres, padrins de la Ruta de l'oli de l'aigua, ahir a l'acte de presentació del Palau Robert de Barcelona.

Aquesta ruta, de Les Borges Blanques i Vila-sana, és un nou producte turístic per escapades de cap de setmana -de divendres a diumenge durant tot l’any-, que uneix la capital de l’oli i l’estany més gran de Catalunya a través del seu patrimoni, natura, cultura i gastronomia, amb un preu tancat que inclou allotjament i totes les visites.

Joan Sangrà, alcalde de ​Vila-sana, va destacar el "contrast entre els dos pobles, de secà -Les Borges Blanques- i de regadiu -Vila-sana-, que són com el contrast de l'oli i de l'aigua".

Per la seva banda, Enric Mir, alcalde de les Borges Blanques, comentava que "no es pot desatendre una cultura ancestral amb un gran patrimoni arquitectònic i una enorme riquesa de tradicions que han passat de pares a fills; hem de saber fer arribar al gran públic tot el que hi ha darrere d'aquesta cultura de l'oli i l'aigua".

En la confecció de la ruta, una barreja molt equilibrada entre les noves tecnologies i les arrels d'un coneixement transmès de generació en generació, han col·laborat els principals establiments d'hostaleria de la zona, tant d’allotjament com de restauració, per poder oferir un paquet atractiu per als visitants.


Itinerari

Divendres a Vila-sana: arribada i visita al CIM (Centre Immersiu de Vila-sana).

Dissabte a Les Borges Blanques: al matí visita a Cal Gineret i l’Espai Macià (tast i venda d’olis). A la tarda visita a una cabana de volta (Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO).

Diumenge a Vila-sana: visita a l’Estany d’Ivars i Vila-sana.

Allotjament

Dues modalitats. Parelles: habitació doble, 135 €/dues nits (IVA inclòs). Grups (mínim 6 persones), 470 €/dues nits (IVA inclòs)

*El preu inclou l’allotjament, les visites guiades als espais, l’ús de la piscina municipal i el circuit de BMX. El menjar no està inclòs en l’oferta. En funció de l’allotjament escollit pot variar l’ordre de les visites.


 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Vinyes dels Aspres
Vinyes dels Aspres | Arxiu imatges PTCBG
Àngel Garcia Petit
Àngel Garcia Petit és enòleg i soci de l'empresa Viemocions, una agència de viatges especialitzada en turisme del vi
Les DO ebrenques evaluen les pèrdues ocasionades per l'onada de calor.
Les DO ebrenques evaluen les pèrdues ocasionades per l'onada de calor. | Cedida
Els representants de les DO demanen a administració la necessitat de buscar mesures per incentivar l'economia rural
Imatge il·lustrativa
El celler Empordàlia organitza la desena edició de les seves jornades oferint demostracions de productes amb segell empordanès, com Anxoves Solés, Ànec de l’Empordà, Can Bech, maridats amb vins d’Empordàlia.