L'onada de calor no ha afectat les vinyes i la DO Tarragona preveu una verema en condicions excel·lents

Les fortes calorades dels darrers dies, segons la DO, no han afectat el raïm que continua creixent un mes i mig de l’inici de la campanya.

Onze cellers premiats als premis del XXVè Concurs de Vins de la DO Tarragona

| 09/07/2019 a les 09:13h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Tarragona, onada de calor
Imatge il·lustrativa
Segons el consell regulador de la DO Tarragona, la verema 2019 es preveu amb bones expectatives i amb el convenciment que aquesta ha de ser una campanya bona, tant a nivell qualitatiu com quantitatiu, a un mes i mig del seu inici.

De moment, explica la DO, a les quatre comarques productores de la DO Tarragona, Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i la Ribera d’Ebre, no hi ha hagut en general cap tipus d’afectació per les fortes calorades que s’han viscut en les últimes jornades.

La proximitat al mar amb la humitat que proporciona i la marinada que afecta la major part de les vinyes de la DO Tarragona ha permès que, tot i la forta calor, que en algunes zones del camp de Tarragona, ha arribat als 42-43 graus, aquesta no malmetés el raïm, tal com ha ocorregut en algunes altres zones productores que han tingut una afectació molt gran i que veuran una reducció dràstica de la collita.

L’incendi de la Ribera d’Ebre

D’altra banda, des del Consell Regulador de la DO Tarragona, "també es vol enviar un missatge de suport a la comarca de la Ribera d’Ebre que ha estat afectada per l’incendi de la setmana passada. En aquest sentit, tot i que el foc s’ha acostat a algunes vinyes de la zona, finalment aquest pràcticament no ha afectat el conreu de la vinya".

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Vinyes dels Aspres
Vinyes dels Aspres | Arxiu imatges PTCBG
Àngel Garcia Petit
Àngel Garcia Petit és enòleg i soci de l'empresa Viemocions, una agència de viatges especialitzada en turisme del vi
Les DO ebrenques evaluen les pèrdues ocasionades per l'onada de calor.
Les DO ebrenques evaluen les pèrdues ocasionades per l'onada de calor. | Cedida
Els representants de les DO demanen a administració la necessitat de buscar mesures per incentivar l'economia rural
Imatge il·lustrativa
El celler Empordàlia organitza la desena edició de les seves jornades oferint demostracions de productes amb segell empordanès, com Anxoves Solés, Ànec de l’Empordà, Can Bech, maridats amb vins d’Empordàlia.