L'onada de calor no ha afectat les vinyes i la DO Tarragona preveu una verema en condicions excel·lents

Les fortes calorades dels darrers dies, segons la DO, no han afectat el raïm que continua creixent un mes i mig de l’inici de la campanya.

Onze cellers premiats als premis del XXVè Concurs de Vins de la DO Tarragona

| 09/07/2019 a les 09:13h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Tarragona, onada de calor
Imatge il·lustrativa
Segons el consell regulador de la DO Tarragona, la verema 2019 es preveu amb bones expectatives i amb el convenciment que aquesta ha de ser una campanya bona, tant a nivell qualitatiu com quantitatiu, a un mes i mig del seu inici.

De moment, explica la DO, a les quatre comarques productores de la DO Tarragona, Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i la Ribera d’Ebre, no hi ha hagut en general cap tipus d’afectació per les fortes calorades que s’han viscut en les últimes jornades.

La proximitat al mar amb la humitat que proporciona i la marinada que afecta la major part de les vinyes de la DO Tarragona ha permès que, tot i la forta calor, que en algunes zones del camp de Tarragona, ha arribat als 42-43 graus, aquesta no malmetés el raïm, tal com ha ocorregut en algunes altres zones productores que han tingut una afectació molt gran i que veuran una reducció dràstica de la collita.

L’incendi de la Ribera d’Ebre

D’altra banda, des del Consell Regulador de la DO Tarragona, "també es vol enviar un missatge de suport a la comarca de la Ribera d’Ebre que ha estat afectada per l’incendi de la setmana passada. En aquest sentit, tot i que el foc s’ha acostat a algunes vinyes de la zona, finalment aquest pràcticament no ha afectat el conreu de la vinya".

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Màrius Fuertes
L'enòleg i nutricionista Màrius Fuertes contextualitza algunes "obvietats" dels aspectes nutricionals del vi
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
La marca col·lectiva celebra la primera edició de la Nit de Verema i insta a la Generalitat a desplegar la llei abans de la pròxima verema
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz | Mugaritz
Guillermo Cruz hauria sostret els vins del Mugaritz per consum propi i per vendre'ls a tercers