novetats

Neixen els vins Adalta, elaborats per Marc i Emma Bournazeau a la DO Terra Alta

La direcció tècnica del celler empordanès, a càrrec de l'enòloga Edith Soler, fa realitat els nous vins de Marc i Emma Bournazeau elaborats amb la varietat Garnatxa a la DO Terra Alta: Adalta Blanc i Adalta Negre.

La DO Terra Alta obté 31 medalles al Concurs Grenaches du Monde 2019

| 05/07/2019 a les 08:37h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Adalta, DO Terra Alta
La història dels Bournazeau amb la Terra Alta és una història d'amor: van descobrir la zona fa ben poc i se'n van enamorar fins al punt de dur-hi a terme un projecte que ha donat com a resultat els nous vins Adalta. Una idea que s'ha fet realitat a partir de l'aliança amb un viticultor de la zona i la direcció de viticultura d'Edith Soler, supervisant el cultiu, la verema i l'elaboració d'aquests nous vins.

La moda del segle XVIII presideix les etiquetes dels nous vins Adalta: un perfil femení on un pentinat sofisticat s'enlaira per acollir un esplendorós jardí al cim. La imatge, obra del caricaturista anglès Matthew Marly, és una al·lusió a les vinyes de la Terra Alta, on neixen aquests vins que firmen Marc i Emma Bournazeau. 
 

Adalta Blanc 2018

Elaborat amb la varietat Garnatxa blanca, cultivada a més de 600 m. d'altitud en sòls argilo-calcaris
. Els raïms, collits a mà, es van seleccionar a l'entrada del celler i la fermentació es va dur a terme a baixa temperatura, amb bâtonnage recurrent. Després, el vi va seguir 7 la criança amb les mares, sense deixar el bâtonnage. 12.000 ampolles que destaquen per la fruita, la complexitat i un toc mineral.

Adalta Negre 2018

El vi està elaborat amb raïms de Garnatxa negra, de ceps cultivats a 800 m. A la verema selectiva, també manual, va seguir una segona selecció a l'entrada de celler, i la fermentació a temperatura controlada, durant la qual es van realitzar remuntats suaus per contenir l'extracció. Les 5.000 ampolles d'aquesta anyada destaquen per la fruita en nas, la frescor i l'expressivitat.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Vinyes dels Aspres
Vinyes dels Aspres | Arxiu imatges PTCBG
Àngel Garcia Petit
Àngel Garcia Petit és enòleg i soci de l'empresa Viemocions, una agència de viatges especialitzada en turisme del vi
Les DO ebrenques evaluen les pèrdues ocasionades per l'onada de calor.
Les DO ebrenques evaluen les pèrdues ocasionades per l'onada de calor. | Cedida
Els representants de les DO demanen a administració la necessitat de buscar mesures per incentivar l'economia rural
Imatge il·lustrativa
El celler Empordàlia organitza la desena edició de les seves jornades oferint demostracions de productes amb segell empordanès, com Anxoves Solés, Ànec de l’Empordà, Can Bech, maridats amb vins d’Empordàlia.