Les primeres estimacions parlen d'un 25% de pèrdua de vinya per l'onada de calor en algunes zones

L’onada de calor provoca danys considerables a diverses vinyes del sud de Catalunya

El Priorat i el Montsant, dues de les zones afectades

Els triomfadors catalans dels premis Decanter

| 03/07/2019 a les 15:57h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, DOQ Priorat, onada de calor
Imatge il·lustrativa
Des de la DOQ Priorat comenten que "tot i que a hores d’ara resulta complex fer una valoració exacta de les vinyes afectades, estimem que s’ha produït la pèrdua d’entre el 20 i el 25 per cent de la collita". L’onada de calor ha afectat especialment a les varietats negres com les carinyenes joves i el syrah, i també a les varietats blanques com pedro ximenes i cartoixà.

Dada que ens ha corroborat algun productor de la zona del Montsant, concretament pel que fa a les carinyenes. Un elaborador important ens deia, just ahir, "tota la carinyena s'ha fregit aquests dies d'onada de calor. Creiem que no en podrem aprofitar res".

A la DOQ Priorat comenten que la diversitat en l’afectació ha fet que en algunes finques els danys es situïn en el 5 per cent i en d’altres els danys puguin arribar a afectar el 90 per cent de la collita. És per això que, comenten, a la DOQ, "davant la possibilitat que l’onada de calor s’intensifiqui, hem de ser previsors i curosos a l’hora de donar estimacions finals d’incidències".

Des de la DOQ Priorat recomanen als viticultors extremar la prudència a l’hora de realitzar tractaments. 
 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Un homenatge al fundador del celler que va triar el Penedès per a elaborar vins del màxim nivell
Imatge il·lustrativa
Us en fem cinc cèntims i, el més important, us exposem els resultats
Imatge il·lustrativa
El brindis és el motiu central de la nova imatge de la gamma
Imatge il·lustrativa
La Setmana del Vi Català serà també audiovisual amb un canal propi i amb presència a les televisions locals de tot Catalunya | De moment compta amb 80 activitats i s’amplia el termini per rebre més propostes fins al 30 d’octubre a www.setmanadelvicatala.cat