Les primeres estimacions parlen d'un 25% de pèrdua de vinya per l'onada de calor en algunes zones

L’onada de calor provoca danys considerables a diverses vinyes del sud de Catalunya

El Priorat i el Montsant, dues de les zones afectades

Els triomfadors catalans dels premis Decanter

| 03/07/2019 a les 15:57h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, DOQ Priorat, onada de calor
Imatge il·lustrativa
Des de la DOQ Priorat comenten que "tot i que a hores d’ara resulta complex fer una valoració exacta de les vinyes afectades, estimem que s’ha produït la pèrdua d’entre el 20 i el 25 per cent de la collita". L’onada de calor ha afectat especialment a les varietats negres com les carinyenes joves i el syrah, i també a les varietats blanques com pedro ximenes i cartoixà.

Dada que ens ha corroborat algun productor de la zona del Montsant, concretament pel que fa a les carinyenes. Un elaborador important ens deia, just ahir, "tota la carinyena s'ha fregit aquests dies d'onada de calor. Creiem que no en podrem aprofitar res".

A la DOQ Priorat comenten que la diversitat en l’afectació ha fet que en algunes finques els danys es situïn en el 5 per cent i en d’altres els danys puguin arribar a afectar el 90 per cent de la collita. És per això que, comenten, a la DOQ, "davant la possibilitat que l’onada de calor s’intensifiqui, hem de ser previsors i curosos a l’hora de donar estimacions finals d’incidències".

Des de la DOQ Priorat recomanen als viticultors extremar la prudència a l’hora de realitzar tractaments. 
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Foto: Família Torres
Xavi Ayala
Vins blancs pel peix i negres per la carn? Vins rosats per pasta i per pizza? Formatges curats amb vins negres? Doncs no. Aquestes són afirmacions falses o en alguns casos, molt discutibles.
Imatge il·lustrativa
Els guanyadors s’han donat a conèixer en una gala telemàtica que s’ha pogut seguir a través de Youtube i Zoom
Imatge il·lustrativa
Foto: Alimentària
Algunes empreses del sector participaran en el Gastronomic Forum Barcelona a l'octubre