Les primeres estimacions parlen d'un 25% de pèrdua de vinya per l'onada de calor en algunes zones

L’onada de calor provoca danys considerables a diverses vinyes del sud de Catalunya

El Priorat i el Montsant, dues de les zones afectades

Els triomfadors catalans dels premis Decanter

| 03/07/2019 a les 15:57h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, DOQ Priorat, onada de calor
Imatge il·lustrativa
Des de la DOQ Priorat comenten que "tot i que a hores d’ara resulta complex fer una valoració exacta de les vinyes afectades, estimem que s’ha produït la pèrdua d’entre el 20 i el 25 per cent de la collita". L’onada de calor ha afectat especialment a les varietats negres com les carinyenes joves i el syrah, i també a les varietats blanques com pedro ximenes i cartoixà.

Dada que ens ha corroborat algun productor de la zona del Montsant, concretament pel que fa a les carinyenes. Un elaborador important ens deia, just ahir, "tota la carinyena s'ha fregit aquests dies d'onada de calor. Creiem que no en podrem aprofitar res".

A la DOQ Priorat comenten que la diversitat en l’afectació ha fet que en algunes finques els danys es situïn en el 5 per cent i en d’altres els danys puguin arribar a afectar el 90 per cent de la collita. És per això que, comenten, a la DOQ, "davant la possibilitat que l’onada de calor s’intensifiqui, hem de ser previsors i curosos a l’hora de donar estimacions finals d’incidències".

Des de la DOQ Priorat recomanen als viticultors extremar la prudència a l’hora de realitzar tractaments. 
 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Oriol Llavina, del restaurant El Cigró d'Or
Oriol Llavina, del restaurant El Cigró d'Or | El Cigró d'Or
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Aina Seriñana, del restaurant Es Baluard de Cadaqués, ens respon unes preguntes
Imatge il·lustrativa
La nova botiga online d'enoturisme de Catalunya engega amb més de 30 cellers i 75 activitats a la venda.
Imatge il·lustrativa
Bouquet d'Alella us convida a descobrir el nou Bouquet Wine Bar, un bar de vins al mig de la terrassa del celler i pensat pel turisme de proximitat