Les primeres estimacions parlen d'un 25% de pèrdua de vinya per l'onada de calor en algunes zones

L’onada de calor provoca danys considerables a diverses vinyes del sud de Catalunya

El Priorat i el Montsant, dues de les zones afectades

Els triomfadors catalans dels premis Decanter

| 03/07/2019 a les 15:57h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, DOQ Priorat, onada de calor
Imatge il·lustrativa
Des de la DOQ Priorat comenten que "tot i que a hores d’ara resulta complex fer una valoració exacta de les vinyes afectades, estimem que s’ha produït la pèrdua d’entre el 20 i el 25 per cent de la collita". L’onada de calor ha afectat especialment a les varietats negres com les carinyenes joves i el syrah, i també a les varietats blanques com pedro ximenes i cartoixà.

Dada que ens ha corroborat algun productor de la zona del Montsant, concretament pel que fa a les carinyenes. Un elaborador important ens deia, just ahir, "tota la carinyena s'ha fregit aquests dies d'onada de calor. Creiem que no en podrem aprofitar res".

A la DOQ Priorat comenten que la diversitat en l’afectació ha fet que en algunes finques els danys es situïn en el 5 per cent i en d’altres els danys puguin arribar a afectar el 90 per cent de la collita. És per això que, comenten, a la DOQ, "davant la possibilitat que l’onada de calor s’intensifiqui, hem de ser previsors i curosos a l’hora de donar estimacions finals d’incidències".

Des de la DOQ Priorat recomanen als viticultors extremar la prudència a l’hora de realitzar tractaments. 
 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Quatre vins blancs i dos escumosos són la recomanació de la setmana de Ramon Francàs | Tots ells valen menys de 6 euros i estan pensats per refrescar-nos pels pròxims dies de calor
Imatge il·lustrativa
Laura Conde | 1 comentari
La Laura Conde ens proposa una ruta per les millors hamburgueseries de Barcelona
Maria Solivellas, xef i copropietària del restaurant Ca Na Toneta, a Caimari, a la Serra de Tramuntana -Mallorca-.
Maria Solivellas, xef i copropietària del restaurant Ca Na Toneta, a Caimari, a la Serra de Tramuntana -Mallorca-. | Ca Na Toneta
Carme Gasull | 1 comentari
L’estiu es presenta certament incert després de mesos de confinament i restriccions de mobilitat a causa de la Covid-19. La pandèmia ha canviat els nostres hàbits de consum i busquem més seguretat a l’hora de menjar, beure i viatjar. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-ho? Com veuen el futur?