Els vins de la setmana

Mosset 2014 de Sabaté i Coca, amb l’equilibri més cobejat

En Joan Nebot ens recomana el Corpinnat Mosset 2014, una combinació deliciosa de complexitat, frescor i caràcter

Mosset, el primer Corpinnat de Sabaté i Coca

| 01/07/2019 a les 18:18h
Especial: Vídeos! Els Vins de la Setmana
Arxivat a: Vídeos, Corpinnat, Mosset 2014, Sabaté i Coca

Mosset 2014 de Sabaté i Coca és el primer escumós de la casa emparat en la marca col·lectiva Corpinnat. I no és poca cosa, perquè aquesta marca té com a objectiu l’excel·lència basada en la identitat dels escumosos penedesencs.

Per començar a analitzar-lo, és una bona notícia la transparència en la informació: anyada, data de desgorjat, mesos de criança reals i varietats del cupatge ­-xarel·lo, macabeu i parellada-, apareixen ben clars en l’etiquetatge, així que podem saber del cert que l’ampolla que anem a gaudir no ha estat maltractada pel pas del temps en el prestatge d’un comerç o el magatzem d’un distribuïdor o d’un restaurant.

Destaca la transparència en la informació: anyada, data de desgorjat, mesos de criança reals i varietats del cupatge, xarel·lo, macabeu i parellada

Així que un cop comprovat que la nostra ampolla, desgorjada el 3/05/2019 i tastada a finals del mes de juny d’aquest mateix any, ha d’estar en plena forma procedim a assaborir-la. La llarga criança li dóna una bombolla fina i tranquil·la, poc agressiva, tot i que persistent. I també unes aromes en les que es combinen amb mesura la fruita blanca fresca i les notes de pa de pessic procedents d’aquesta criança.
 
Però és un cop a la boca on es gaudeix plenament de la màgia del Mosset: és un escumós viu i cruixent, la criança l’ha afinat i li ha aportat complexitat sense treure-li ni un bri de l’alegria ni del dinamisme que s’espera dels millors vins escumosos!
 
I per rematar la feina, li surt el caràcter xarel·lo, en forma d’un final amarg i fins i tot amb un punt d’aspror, que li donen la força gastronòmica dels grans vins.
 
I és que, és clar, no estem parlant d’un vi només refrescant, o només gastronòmic, o només plaent. Amb aquest Mosset 2014, a Sabaté i Coca han anat a per totes... i les han assolit!

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Eva Ferrer i Enric Forcada brinden per la Festa de la Verema del Bages
Eva Ferrer i Enric Forcada brinden per la Festa de la Verema del Bages | Pere Fontanals
Pere Fontanals
L'alcalde d'Artés, Enric Forcada, explica que "el fàcil hauria estat no fer res, però hem decidit tirar endavant"
Ferran Adrià, Josep Roca i Nandu Jubany al Food & Hospitality, Tourism and Gastronomy Forum.
Ferran Adrià, Josep Roca i Nandu Jubany al Food & Hospitality, Tourism and Gastronomy Forum. | Fira de Barcelona
Jordi Bes
El cuiner desgrana les seves propostes per superar la pandèmia durant un fòrum a Barcelona on urgeix a buscar alternatives: "No podem estar tot el dia amb el súper drama" | Avisa els restaurants que han de tenir un pla de negoci per tirar endavant i el sommelier Josep Roca reivindica el rol de la restauració: "Som com la cultura, una fórmula que cura"
Imatge il·lustrativa
El sommelier Xavier Ayala ens proposa sis vins ancestrals catalans