Els vins de la setmana

Mosset 2014 de Sabaté i Coca, amb l’equilibri més cobejat

En Joan Nebot ens recomana el Corpinnat Mosset 2014, una combinació deliciosa de complexitat, frescor i caràcter

Mosset, el primer Corpinnat de Sabaté i Coca

| 01/07/2019 a les 18:18h
Especial: Vídeos! Els Vins de la Setmana
Arxivat a: Vídeos, Corpinnat, Mosset 2014, Sabaté i Coca

Mosset 2014 de Sabaté i Coca és el primer escumós de la casa emparat en la marca col·lectiva Corpinnat. I no és poca cosa, perquè aquesta marca té com a objectiu l’excel·lència basada en la identitat dels escumosos penedesencs.

Per començar a analitzar-lo, és una bona notícia la transparència en la informació: anyada, data de desgorjat, mesos de criança reals i varietats del cupatge ­-xarel·lo, macabeu i parellada-, apareixen ben clars en l’etiquetatge, així que podem saber del cert que l’ampolla que anem a gaudir no ha estat maltractada pel pas del temps en el prestatge d’un comerç o el magatzem d’un distribuïdor o d’un restaurant.

Destaca la transparència en la informació: anyada, data de desgorjat, mesos de criança reals i varietats del cupatge, xarel·lo, macabeu i parellada

Així que un cop comprovat que la nostra ampolla, desgorjada el 3/05/2019 i tastada a finals del mes de juny d’aquest mateix any, ha d’estar en plena forma procedim a assaborir-la. La llarga criança li dóna una bombolla fina i tranquil·la, poc agressiva, tot i que persistent. I també unes aromes en les que es combinen amb mesura la fruita blanca fresca i les notes de pa de pessic procedents d’aquesta criança.
 
Però és un cop a la boca on es gaudeix plenament de la màgia del Mosset: és un escumós viu i cruixent, la criança l’ha afinat i li ha aportat complexitat sense treure-li ni un bri de l’alegria ni del dinamisme que s’espera dels millors vins escumosos!
 
I per rematar la feina, li surt el caràcter xarel·lo, en forma d’un final amarg i fins i tot amb un punt d’aspror, que li donen la força gastronòmica dels grans vins.
 
I és que, és clar, no estem parlant d’un vi només refrescant, o només gastronòmic, o només plaent. Amb aquest Mosset 2014, a Sabaté i Coca han anat a per totes... i les han assolit!

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Vinyes dels Aspres
Vinyes dels Aspres | Arxiu imatges PTCBG
Àngel Garcia Petit
Àngel Garcia Petit és enòleg i soci de l'empresa Viemocions, una agència de viatges especialitzada en turisme del vi
Les DO ebrenques evaluen les pèrdues ocasionades per l'onada de calor.
Les DO ebrenques evaluen les pèrdues ocasionades per l'onada de calor. | Cedida
Els representants de les DO demanen a administració la necessitat de buscar mesures per incentivar l'economia rural
Imatge il·lustrativa
El celler Empordàlia organitza la desena edició de les seves jornades oferint demostracions de productes amb segell empordanès, com Anxoves Solés, Ànec de l’Empordà, Can Bech, maridats amb vins d’Empordàlia.