Advertisement

Els vins de la setmana

Mosset 2014 de Sabaté i Coca, amb l’equilibri més cobejat

En Joan Nebot ens recomana el Corpinnat Mosset 2014, una combinació deliciosa de complexitat, frescor i caràcter

Mosset, el primer Corpinnat de Sabaté i Coca

| 01/07/2019 a les 18:18h
Especial: Vídeos
Arxivat a: Vídeos, Corpinnat, Mosset 2014, Sabaté i Coca

Mosset 2014 de Sabaté i Coca és el primer escumós de la casa emparat en la marca col·lectiva Corpinnat. I no és poca cosa, perquè aquesta marca té com a objectiu l’excel·lència basada en la identitat dels escumosos penedesencs.

Per començar a analitzar-lo, és una bona notícia la transparència en la informació: anyada, data de desgorjat, mesos de criança reals i varietats del cupatge ­-xarel·lo, macabeu i parellada-, apareixen ben clars en l’etiquetatge, així que podem saber del cert que l’ampolla que anem a gaudir no ha estat maltractada pel pas del temps en el prestatge d’un comerç o el magatzem d’un distribuïdor o d’un restaurant.

Destaca la transparència en la informació: anyada, data de desgorjat, mesos de criança reals i varietats del cupatge, xarel·lo, macabeu i parellada

Així que un cop comprovat que la nostra ampolla, desgorjada el 3/05/2019 i tastada a finals del mes de juny d’aquest mateix any, ha d’estar en plena forma procedim a assaborir-la. La llarga criança li dóna una bombolla fina i tranquil·la, poc agressiva, tot i que persistent. I també unes aromes en les que es combinen amb mesura la fruita blanca fresca i les notes de pa de pessic procedents d’aquesta criança.
 
Però és un cop a la boca on es gaudeix plenament de la màgia del Mosset: és un escumós viu i cruixent, la criança l’ha afinat i li ha aportat complexitat sense treure-li ni un bri de l’alegria ni del dinamisme que s’espera dels millors vins escumosos!
 
I per rematar la feina, li surt el caràcter xarel·lo, en forma d’un final amarg i fins i tot amb un punt d’aspror, que li donen la força gastronòmica dels grans vins.
 
I és que, és clar, no estem parlant d’un vi només refrescant, o només gastronòmic, o només plaent. Amb aquest Mosset 2014, a Sabaté i Coca han anat a per totes... i les han assolit!

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
L’Olivera iniciarà la replantació de la vinya aquest abril amb la mirada posada en recuperar varietats blanques tradicionals de la zona, segons apunten diferents estudis històrics
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc, un vi negre i un cava rosat, tots tres vins del Penedès
What the Food s'estrena! Primer vídeo d'aquest nou canal de gastronomia