Wine Business & Marketing; la formació especialitzada en màrqueting digital arriba al sector vinícola

L'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona presenta un nou postgrau a distància centrat en estratègia digital, comercialització i màrqueting en el sector del vi

| 02/09/2019 a les 08:24h
Especial: Formació
Arxivat a: Per aprendre'n, Wine Business & Marketing
Imatge il·lustrativa
El món del vi està experimentant grans canvis: els consumidors són cada vegada més exigents, infidels i digitalitzats, i la competència no deixa d'augmentar cada dia a dia.

Precisament per donar resposta a aquesta problemàtica, l'Escola Superior de Barcelona (ESHOB) i WBCommunity acaben de llançar una formació a distància única al mercat centrada en màrqueting i comunicació vinícola, que inclou 4 masterclass presencials amb experts del sector com són Ferran Centelles (sommelier i director del departament de begudes de la Bullipèdia BulliLab), Glòria Colell (International Wine Manager de Freixenet), Eva Ballarín (consultora estratègica per a l'Hostaleria i la Restauració) i Vicente Marco (exdirector comercial de Ribera del Duero).

El professorat -més de 14 formadors- també compta amb alguns noms destacats del sector; com Albert Puig, director de comunicació de Família Torres durant 14 anys, Sergi Cortés, director de Cupatges i consultor digital, Laura Conde, periodista d'Atresmedia i copropietària d'una agència de comunicació, Elisabeth Banyols, editora de continguts a Uvinum i exresponsable de producte a Lavinia, Frédéric Galtier, responsable a Espanya del Concours Mondial de Bruxelles, Chiara Gai, sommelier i directora d'innovació a ESHOB, Alicia Estrada, directora de marketing de GEBTA, etcètera.
 

El postgrau està dirigit a qualsevol professional que vulgui impulsar el seu negoci vinícola, però també és una oportunitat excel·lent perquè sommeliers, enòlegs, periodistes o estudiants de qualsevol matèria vulguin entrar a formar part d'aquest sector.

Les estratègies comercials i de màrqueting utilitzades fins ara ja no són prou efectives i el seu èxit serà cada vegada menor. En paraules de Nico Bour (Fundador de Uvinum), "La distribució clàssica deixarà d'existir perquè no té cap sentit l'exclusivitat d'un producte. Els clients d'ara necessiten relacions, identitat, diferenciació. Per això aquest postgrau és interessant. La distribució es convertirà en venedora d'experiències".

Segons Sergi Cortés, un dels creadors del postgrau, "abans, el problema d'aquest sector era la qualitat dels vins. Avui això està superat. Ara hem d'aprendre a treballar l'àmbit digital perquè ens està intermediant, vulguem o no. Per això hem creat un postgrau molt orientat a Internet i a negoci. Qui domina avui aquests ecosistemes té un clar avantatge competitiu".

Les empreses i professionals del sector vinícola han d'innovar i aprendre a comunicar de manera diferent amb els seus clients. Segons Chiara Gai, sommelier i directora d'innovació en ESHOB, "amb aquest postgrau els nostres estudiants podran revolucionar els seus perfils professionals formant-se en estratègies de comunicació, màrqueting i comercialització digital. I podran fer-ho optimitzant temps i recursos gràcies al format online, basat en vídeos i exercicis pràctics".

Per a més informació, marketing@eshob.com.
https://winebusinessandmarketing.com

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

COMENTARIS

Ponents
RMC, 26/06/2019 a les 15:17
+4
-0
300 articles sobre el vi. 12 anys com a copy, escriptor i especialista en marketing digital del vi a Torres. Però veig que no interesso a ningú. És curiós ja que personalment he assessorat a algú d’aquests ponents....

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes | 1 comentari
Us donem idees per tenir una experiència enogastronòmica a casa durant les vacances
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
El Ramon Francàs ens proposa una selecció de 4 rosats i 2 negres joves per passar millor la calor
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
La pròxima convocatòria del curs serà el proper octubre | Alguns exalumnes ens comenten l'experiència.