Fira de Vins i Tapes de Proximitat a Juneda el dissabte 29 de Juny

L’Associació Tastavins organitza la primera Fira de Vins i Tapes de Proximitat a Juneda, Les Garrigues

| 24/06/2019 a les 20:19h
Arxivat a: Fires, DO Costers del Segre, Vins i Tapes de Proximitat, Fira de Vins i Tapes de Proximitat
Imatge il·lustrativa
L’Associació Tastavins organitza la primera Fira de Vins i Tapes de Proximitat a Juneda.

Participaran 21 cellers (18 dels quals pertanyents a la DO Costers del Segre), juntament amb 7 productors de tapes de proximitat.

L’Associació sense ànims de lucre, Tastavins organitza la primera Fira de Vins i Tapes de Proximitat a Juneda (Les Garrigues), el proper dissabte 29 de Juny.

La jornada s’inicia al matí amb dues xerrades tècniques, que tindran lloc al Complex Cultural de Juneda (C/ Roger de Llúria, 13):

- De 10h a 11:30h: La biodinàmica com a eina de regeneració dels sòls agrícoles, per Miquel García i Pilar Salillas del Celler Lagravera i David Baixas Lehnberg de Mas Regany.

- 11:45h a 13:15h: La dona en el món del vi, per Zoltan Nagy, Gemma Plaza, Sara Pérez.

Per l’assistència a les jornades cal inscripció prèvia a la web de la fira.

Per la tarda, a partir de les 18:00h i fins a mitjanit, tindrà lloc a la Plaça Catalunya de Juneda, la primera edició de la Fira Tastavins, amb l’assistència de 21 cellers, 18 dels quals pertanyents a la DO Costers del Segre i 3 cellers convidats de la DO Conca de Barberà, DO Cava i DO Terra Alta.

Els cellers de la DO Costers del Segre 
Celler Analec
Batlliu de Sort
Cal Cabo
Castell d’Encús
Castell del Remei
Cérvoles
Clos Pons
Costers del Sió
El Vinyer
L’Olivera
Lagravera
Mas Blanch i Jové
Matallonga
Terrer del Pallars
Tomàs Cusiné
Purgatori de Família Torres
Vila Corona
Vinya els Vilars.

Cellers Convidats
Celler Forns Raventós (DO Cava)
Rendé Masdéu (DO Conca de Barberà)
Tarroné (DO Terra Alta)


A nivell gastronòmic, participaran a la Fira 7 productors de tapes de proximitat: La Cuina de l’Araceli, restaurant La Placeta, Cal Sargaire, xocolata Aynouse, Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Masiatero i Formatges d’Agramunt.

Tota la vetllada estarà amenitzada per una sessió de vinil de soul, funk & disco a càrrec de Republiq, i música en directe del duet Marta & Gregori. Com a traca final, hi haurà un espectacle de diables i focs d’artifici dels Rojos de Junda.

També està prevista la realització d’una activitat solidària a favor d’AFANOC, i amb la col·laboració de l’artista comarcal Gregorio Iglesias Mayo, consistent en la creació d’un quadre de grans dimensions pintat per infinites mans. La primera edició de la Fira Tastavins és possible gràcies a l’empenta i dinamisme de l’Associació Tastavins, juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament de Juneda, Denominació d’Origen Costers del Segre, Consell Comarcal de Les Garrigues i Diputació de Lleida.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Lourdes López | 1 comentari
Amb allioli a dojo, més eixutes, amb tècniques de cocció que requereixen hores, amb salses de rebost impossible.... Aquestes són algunes de les millors braves que podeu tastar a una de les ciutats més 'braveres' del món.
Imatge il·lustrativa
El periodista lloa les bondats de l'Empordà, amb els seus paisatges, pobles medievals, gastronomia i vi.
Imatge il·lustrativa
La nova normalitat no atura l’activitat estiuenca de la DO Catalunya; concerts i activitats amb totes les mesures de seguretat