Novetats

Neix Essència, a la DOQ Priorat, de la mà de Jordi Rotllan Torra

Forma part del projecte Alkimia Wines, amb vins de les DOQ Priorat i Rioja, i de les denominacions d'origen Catalunya i Montsant

| 21/06/2019 a les 07:43h
Arxivat a: Cellers, Essència, DOQ Priorat, Alkimia Wines
Jordi Rotllan a les vinyes ecològiques de la DO Montsant
Jordi Rotllan a les vinyes ecològiques de la DO Montsant
Després de 32 anys al sector del vi, Jordi Rotllan decideix iniciar una nova etapa com elaborador de vins adquirint 3 cellers -que se sumen al que ja tenia a la DOQ Priorat- situats en diferents denominacions d'origen, apostant per l'agricultura ecològica i vegana.

Els cellers funcionen amb energia solar i eòlica, i tenen especial cura amb el reciclatge i la gestió de residus.

Un dels primers vins del projecte és Essència. Un vi del projecte Alkimia Wines a la DOQ Priorat -l'empresa elabora també vins amb DO Catalunya, DO Montsant i DOQ Rioja- i surt al mercat amb certificat vegà. El vi és un cupatge de garnatxa negra, carinyena, cabernet sauvignon, syrah i merlot.

Segons Jordi Rotllan, surt el vi al mercat "després de molts anys de treball. És un vi per gaudir, elaborat amb molta cura i estima, del qual n'hem produït una quantitat limitada de 22.000 ampolles numerades. Ha envellit durant 14 mesos en bótes noves de roure francès, i després ha estat un mínim de 2 anys dins l'ampolla envellint". I continua "combina fruita vermella amb les notes de la criança en bota; cuirs, vainilles i notes torrades".

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

COMENTARIS

VINS ORIGINALS
Manuel Duran, 25/06/2019 a les 10:29
+0
-0
No entenc com despres de tans anys que els experts recomanan vins originals ancara hi ha que utilitza varietats francesas.
Resposta Manuel Duran
Alkimia Wines, 02/07/2019 a les 09:33
+0
-0
El cupatge és del 92% de Garnatxa Negra i Carinyena. El 8% restant és Cabernet Sauvignon, Syrah i Merlot. S'utilitzen varietats autòctones en la majoria del seu cupatge.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Les DO ebrenques evaluen les pèrdues ocasionades per l'onada de calor.
Les DO ebrenques evaluen les pèrdues ocasionades per l'onada de calor. | Cedida
Els representants de les DO demanen a administració la necessitat de buscar mesures per incentivar l'economia rural
Imatge il·lustrativa
El celler Empordàlia organitza la desena edició de les seves jornades oferint demostracions de productes amb segell empordanès, com Anxoves Solés, Ànec de l’Empordà, Can Bech, maridats amb vins d’Empordàlia.
Imatge il·lustrativa
Jean Leon uneix vi amb gastronomia amb el xef amb estrella Quim Casellas | La sisena edició del ViArt dedicada a la cuina creativa i tindrà lloc el proper 19 de juliol a les 19.30h al celler de Torrelavit