Novetats

Neix Essència, a la DOQ Priorat, de la mà de Jordi Rotllan Torra

Forma part del projecte Alkimia Wines, amb vins de les DOQ Priorat i Rioja, i de les denominacions d'origen Catalunya i Montsant

| 21/06/2019 a les 07:43h
Arxivat a: Cellers, Essència, DOQ Priorat, Alkimia Wines
Jordi Rotllan a les vinyes ecològiques de la DO Montsant
Jordi Rotllan a les vinyes ecològiques de la DO Montsant
Després de 32 anys al sector del vi, Jordi Rotllan decideix iniciar una nova etapa com elaborador de vins adquirint 3 cellers -que se sumen al que ja tenia a la DOQ Priorat- situats en diferents denominacions d'origen, apostant per l'agricultura ecològica i vegana.

Els cellers funcionen amb energia solar i eòlica, i tenen especial cura amb el reciclatge i la gestió de residus.

Un dels primers vins del projecte és Essència. Un vi del projecte Alkimia Wines a la DOQ Priorat -l'empresa elabora també vins amb DO Catalunya, DO Montsant i DOQ Rioja- i surt al mercat amb certificat vegà. El vi és un cupatge de garnatxa negra, carinyena, cabernet sauvignon, syrah i merlot.

Segons Jordi Rotllan, surt el vi al mercat "després de molts anys de treball. És un vi per gaudir, elaborat amb molta cura i estima, del qual n'hem produït una quantitat limitada de 22.000 ampolles numerades. Ha envellit durant 14 mesos en bótes noves de roure francès, i després ha estat un mínim de 2 anys dins l'ampolla envellint". I continua "combina fruita vermella amb les notes de la criança en bota; cuirs, vainilles i notes torrades".

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

COMENTARIS

VINS ORIGINALS
Manuel Duran, 25/06/2019 a les 10:29
+0
-0
No entenc com despres de tans anys que els experts recomanan vins originals ancara hi ha que utilitza varietats francesas.
Resposta Manuel Duran
Alkimia Wines, 02/07/2019 a les 09:33
+0
-0
El cupatge és del 92% de Garnatxa Negra i Carinyena. El 8% restant és Cabernet Sauvignon, Syrah i Merlot. S'utilitzen varietats autòctones en la majoria del seu cupatge.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Aina Seriñana, d'Es Baluard
Aina Seriñana, d'Es Baluard
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Aina Seriñana, del restaurant Es Baluard de Cadaqués, ens respon unes preguntes
Imatge il·lustrativa
La nova botiga online d'enoturisme de Catalunya engega amb més de 30 cellers i 75 activitats a la venda.
Imatge il·lustrativa
Bouquet d'Alella us convida a descobrir el nou Bouquet Wine Bar, un bar de vins al mig de la terrassa del celler i pensat pel turisme de proximitat