Novetats

Neix Essència, a la DOQ Priorat, de la mà de Jordi Rotllan Torra

Forma part del projecte Alkimia Wines, amb vins de les DOQ Priorat i Rioja, i de les denominacions d'origen Catalunya i Montsant

| 21/06/2019 a les 07:43h
Arxivat a: Cellers, Essència, DOQ Priorat, Alkimia Wines
Jordi Rotllan a les vinyes ecològiques de la DO Montsant
Jordi Rotllan a les vinyes ecològiques de la DO Montsant
Després de 32 anys al sector del vi, Jordi Rotllan decideix iniciar una nova etapa com elaborador de vins adquirint 3 cellers -que se sumen al que ja tenia a la DOQ Priorat- situats en diferents denominacions d'origen, apostant per l'agricultura ecològica i vegana.

Els cellers funcionen amb energia solar i eòlica, i tenen especial cura amb el reciclatge i la gestió de residus.

Un dels primers vins del projecte és Essència. Un vi del projecte Alkimia Wines a la DOQ Priorat -l'empresa elabora també vins amb DO Catalunya, DO Montsant i DOQ Rioja- i surt al mercat amb certificat vegà. El vi és un cupatge de garnatxa negra, carinyena, cabernet sauvignon, syrah i merlot.

Segons Jordi Rotllan, surt el vi al mercat "després de molts anys de treball. És un vi per gaudir, elaborat amb molta cura i estima, del qual n'hem produït una quantitat limitada de 22.000 ampolles numerades. Ha envellit durant 14 mesos en bótes noves de roure francès, i després ha estat un mínim de 2 anys dins l'ampolla envellint". I continua "combina fruita vermella amb les notes de la criança en bota; cuirs, vainilles i notes torrades".

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

VINS ORIGINALS
Manuel Duran, 25/06/2019 a les 10:29
+0
-0
No entenc com despres de tans anys que els experts recomanan vins originals ancara hi ha que utilitza varietats francesas.
Resposta Manuel Duran
Alkimia Wines, 02/07/2019 a les 09:33
+0
-0
El cupatge és del 92% de Garnatxa Negra i Carinyena. El 8% restant és Cabernet Sauvignon, Syrah i Merlot. S'utilitzen varietats autòctones en la majoria del seu cupatge.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Isabel Vidal, cap sectorial de la vinya i el vi de JARC
Isabel Vidal, cap sectorial de la vinya i el vi de JARC | Maria Rosa Ferré
Ramon Francàs
La greu crisi sanitària i econòmica del coronavirus Covid-19 sembla també haver ‘infectat’ de ple el món del vi català | La pandèmia ha fet emergir la solidaritat i l’enginy, però també ha fet aflorar que la situació no és per fer broma (ni mica) | Alguns cellers podrien quedar-se pel camí.
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
La situació derivada per la Covid-19 està afectant durament el sector de l’hosteleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?
Varietat morenillo, del Celler Pinyol
Varietat morenillo, del Celler Pinyol
Ramon Francàs
Es referenda al BOE la incorporació de la varietat autòctona de la Terra Alta al plec de condicions de la DO | La morenillo, una varietat tardana i de poc grau, ha viscut una especial resiliència