Advertisement

Novetats

Neix Essència, a la DOQ Priorat, de la mà de Jordi Rotllan Torra

Forma part del projecte Alkimia Wines, amb vins de les DOQ Priorat i Rioja, i de les denominacions d'origen Catalunya i Montsant

| 21/06/2019 a les 07:43h
Arxivat a: Cellers, Essència, DOQ Priorat, Alkimia Wines
Jordi Rotllan a les vinyes ecològiques de la DO Montsant
Jordi Rotllan a les vinyes ecològiques de la DO Montsant
Després de 32 anys al sector del vi, Jordi Rotllan decideix iniciar una nova etapa com elaborador de vins adquirint 3 cellers -que se sumen al que ja tenia a la DOQ Priorat- situats en diferents denominacions d'origen, apostant per l'agricultura ecològica i vegana.

Els cellers funcionen amb energia solar i eòlica, i tenen especial cura amb el reciclatge i la gestió de residus.

Un dels primers vins del projecte és Essència. Un vi del projecte Alkimia Wines a la DOQ Priorat -l'empresa elabora també vins amb DO Catalunya, DO Montsant i DOQ Rioja- i surt al mercat amb certificat vegà. El vi és un cupatge de garnatxa negra, carinyena, cabernet sauvignon, syrah i merlot.

Segons Jordi Rotllan, surt el vi al mercat "després de molts anys de treball. És un vi per gaudir, elaborat amb molta cura i estima, del qual n'hem produït una quantitat limitada de 22.000 ampolles numerades. Ha envellit durant 14 mesos en bótes noves de roure francès, i després ha estat un mínim de 2 anys dins l'ampolla envellint". I continua "combina fruita vermella amb les notes de la criança en bota; cuirs, vainilles i notes torrades".

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

COMENTARIS

VINS ORIGINALS
Manuel Duran, 25/06/2019 a les 10:29
+0
-0
No entenc com despres de tans anys que els experts recomanan vins originals ancara hi ha que utilitza varietats francesas.
Resposta Manuel Duran
Alkimia Wines, 02/07/2019 a les 09:33
+0
-0
El cupatge és del 92% de Garnatxa Negra i Carinyena. El 8% restant és Cabernet Sauvignon, Syrah i Merlot. S'utilitzen varietats autòctones en la majoria del seu cupatge.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Descobrir o redescobrir l'Empordà vinícola és una experiència que va molt més enllà d'una visita i un tast | T'ajudem a triar algunes de les millors experiències
Imatge il·lustrativa
La vinya a Catalunya s'encamina cap a ser majoritàriament ecològica | Les dades del CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica) mostren que més d'un terç de les vinyes catalanes ja són ecològiques
Barri del Molí d'en Rovira a Vilafranca.
Barri del Molí d'en Rovira a Vilafranca. | Grup Patrimoni Històric de l'Arquitectura del Vi de Vilafranca
Jordi Bes
Els diversos destins d'un barri vinícola, una casa senyorial i un celler modernista fan témer que la seva preservació es vegi compromesa, almenys tal com se'ls coneix ara | Historiadors i arquitectes fan un toc d'atenció a Vilafranca del Penedès per no malmetre el conjunt de les naus del carrer del Comerç, nascudes el segle XIX amb el ferrocarril per comerciar amb el vi