els vins de la setmana

Dairo Crianza 2016, de Cellers Unió, fent honor al seu origen

Un vi negre de la DO Montsant que recull els millors trets d’aquesta denominació d’origen: identitat amb una relació qualitat/preu immillorable

​Cellers Unió elabora un Vimblanc amb Pedro Ximénez

| 19/06/2019 a les 11:53h
Especial: Vídeos! Els Vins de la Setmana
Arxivat a: Vídeos, Dairo Crianza 2016, Cellers Unió

Dairo Crianza 2016 es un vi negre de la DO Montsant elaborat per Cellers Unió, una associació de més de 180 cooperatives catalanes. I com a bon vi de cooperativa, té un preu molt ajustat, entre 6 i 7 euros, més tenint en compte que té una criança de sis mesos en bóta.

Ara bé, no ens enganyem, els vins de cooperativa no tenen gaire bona premsa (i no em refereixo a la premsa del raïm!). Però afortunadament les coses canvien i aquest Dairo té una elaboració impecable que fa honor a la bona qualitat que en general mostren els vins de la DO Montsant, alhora que recull els principal tret del vins d’aquest origen: la “bevilitat”.

Són vins que es deixen beure amb facilitat i no per això deixen de tenir una identitat, en aquest cas basada en les dues varietats de raïm principals de l’indret i que alhora ho són d’aquest vi: la garnatxa i la carinyena, acompanyades de la sirà que, tot i ser forana, en procedir de climes càlids està molt ben adaptada.

El color és de robí, d’intensitat mitjana, net i transparent. A les aromes hi destaca la fruita vermella fresca, cirera, gerds i maduixots. A la boca és fresc i nerviós, gairebé cruixent, amb un final més voluminós i un punt d’amargor que li aporta seriositat i equilibra l’efecte llaminer de la fruita.

És, doncs, un vi agradable, versàtil i elegant, amb una graduació moderada de 13,5º Alc. que el fa adient tant gaudir a casa en un sopar romàntic com, encara millor, per compartir en qualsevol àpat a l’aire lliure ara que ja ha arribat el bon temps.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Laura Conde | 1 comentari
La Laura Conde ens proposa una ruta per les millors hamburgueseries de Barcelona
Maria Solivellas, xef i copropietària del restaurant Ca Na Toneta, a Caimari, a la Serra de Tramuntana -Mallorca-.
Maria Solivellas, xef i copropietària del restaurant Ca Na Toneta, a Caimari, a la Serra de Tramuntana -Mallorca-. | Ca Na Toneta
Carme Gasull | 1 comentari
L’estiu es presenta certament incert després de mesos de confinament i restriccions de mobilitat a causa de la Covid-19. La pandèmia ha canviat els nostres hàbits de consum i busquem més seguretat a l’hora de menjar, beure i viatjar. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-ho? Com veuen el futur?
Imatge il·lustrativa
Dissabte 4 la Vinya dels Artistes de Mas Blanch i Jové es vestirà de gala i oferirà la creació d'una obra d'art en directe de l'artista Erik Schmitz