els vins de la setmana

Dairo Crianza 2016, de Cellers Unió, fent honor al seu origen

Un vi negre de la DO Montsant que recull els millors trets d’aquesta denominació d’origen: identitat amb una relació qualitat/preu immillorable

​Cellers Unió elabora un Vimblanc amb Pedro Ximénez

| 19/06/2019 a les 11:53h
Especial: Vídeos! Els Vins de la Setmana
Arxivat a: Vídeos, Dairo Crianza 2016, Cellers Unió

Dairo Crianza 2016 es un vi negre de la DO Montsant elaborat per Cellers Unió, una associació de més de 180 cooperatives catalanes. I com a bon vi de cooperativa, té un preu molt ajustat, entre 6 i 7 euros, més tenint en compte que té una criança de sis mesos en bóta.

Ara bé, no ens enganyem, els vins de cooperativa no tenen gaire bona premsa (i no em refereixo a la premsa del raïm!). Però afortunadament les coses canvien i aquest Dairo té una elaboració impecable que fa honor a la bona qualitat que en general mostren els vins de la DO Montsant, alhora que recull els principal tret del vins d’aquest origen: la “bevilitat”.

Són vins que es deixen beure amb facilitat i no per això deixen de tenir una identitat, en aquest cas basada en les dues varietats de raïm principals de l’indret i que alhora ho són d’aquest vi: la garnatxa i la carinyena, acompanyades de la sirà que, tot i ser forana, en procedir de climes càlids està molt ben adaptada.

El color és de robí, d’intensitat mitjana, net i transparent. A les aromes hi destaca la fruita vermella fresca, cirera, gerds i maduixots. A la boca és fresc i nerviós, gairebé cruixent, amb un final més voluminós i un punt d’amargor que li aporta seriositat i equilibra l’efecte llaminer de la fruita.

És, doncs, un vi agradable, versàtil i elegant, amb una graduació moderada de 13,5º Alc. que el fa adient tant gaudir a casa en un sopar romàntic com, encara millor, per compartir en qualsevol àpat a l’aire lliure ara que ja ha arribat el bon temps.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Les DO ebrenques evaluen les pèrdues ocasionades per l'onada de calor.
Les DO ebrenques evaluen les pèrdues ocasionades per l'onada de calor. | Cedida
Els representants de les DO demanen a administració la necessitat de buscar mesures per incentivar l'economia rural
Imatge il·lustrativa
El celler Empordàlia organitza la desena edició de les seves jornades oferint demostracions de productes amb segell empordanès, com Anxoves Solés, Ànec de l’Empordà, Can Bech, maridats amb vins d’Empordàlia.
Imatge il·lustrativa
Jean Leon uneix vi amb gastronomia amb el xef amb estrella Quim Casellas | La sisena edició del ViArt dedicada a la cuina creativa i tindrà lloc el proper 19 de juliol a les 19.30h al celler de Torrelavit