els vins de la setmana

Dairo Crianza 2016, de Cellers Unió, fent honor al seu origen

Un vi negre de la DO Montsant que recull els millors trets d’aquesta denominació d’origen: identitat amb una relació qualitat/preu immillorable

​Cellers Unió elabora un Vimblanc amb Pedro Ximénez

| 19/06/2019 a les 11:53h
Especial: Vídeos
Arxivat a: Vídeos, Dairo Crianza 2016, Cellers Unió

Dairo Crianza 2016 es un vi negre de la DO Montsant elaborat per Cellers Unió, una associació de més de 180 cooperatives catalanes. I com a bon vi de cooperativa, té un preu molt ajustat, entre 6 i 7 euros, més tenint en compte que té una criança de sis mesos en bóta.

Ara bé, no ens enganyem, els vins de cooperativa no tenen gaire bona premsa (i no em refereixo a la premsa del raïm!). Però afortunadament les coses canvien i aquest Dairo té una elaboració impecable que fa honor a la bona qualitat que en general mostren els vins de la DO Montsant, alhora que recull els principal tret del vins d’aquest origen: la “bevilitat”.

Són vins que es deixen beure amb facilitat i no per això deixen de tenir una identitat, en aquest cas basada en les dues varietats de raïm principals de l’indret i que alhora ho són d’aquest vi: la garnatxa i la carinyena, acompanyades de la sirà que, tot i ser forana, en procedir de climes càlids està molt ben adaptada.

El color és de robí, d’intensitat mitjana, net i transparent. A les aromes hi destaca la fruita vermella fresca, cirera, gerds i maduixots. A la boca és fresc i nerviós, gairebé cruixent, amb un final més voluminós i un punt d’amargor que li aporta seriositat i equilibra l’efecte llaminer de la fruita.

És, doncs, un vi agradable, versàtil i elegant, amb una graduació moderada de 13,5º Alc. que el fa adient tant gaudir a casa en un sopar romàntic com, encara millor, per compartir en qualsevol àpat a l’aire lliure ara que ja ha arribat el bon temps.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
4 tastadors del món del vi i la comunicació l’han tastat a cegues per a descobrir-ne el seu misteri | Amb l’arribada de l’Enigma2, es destapen les claus de la seva primera edició
Joan Munné i Àlex Peris amb el seu xarel·lo Vinya Marcelino
Joan Munné i Àlex Peris amb el seu xarel·lo Vinya Marcelino
Ruth Troyano
“No tenim vinya pròpia però el nostre projecte vol donar valor als pagesos que treballen molt bé la seva..."
Imatge il·lustrativa
La 68a edició de el Barcelona Open Banc Sabadell - Trofeu Comte de Godó comptarà amb Vilarnau com el cava oficial d'aquesta gran cita esportiva.