Advertisement

cava

Les exportacions de Cava creixen un 1,8% tot i que les expedicions cauen un 12% al mercat interior a causa del boicot

El descens en les vendes del nadal del 2017 va generar un estoc que ha condicionat el 2018

Al mercat interior, però, les expedicions van ser de 79,3 milions d’ampolles, enfront dels 90,2 milions del 2017

La producció de Cava Gran Reserva o superior puja un 20,3%

Lituània (+85%), Polònia (+45%) o Rússia (+28%), els mercats que més creixen

Blanc de Noirs 2015, primera anyada ecològica del pinot noir de Juvé & Camps

| 18/06/2019 a les 14:12h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Cava
Quico Ortega
Quico Ortega
El Consell Regulador del CAVA fa un balanç positiu de l’exercici 2018. El número d’ampolles de cava produïdes l’any passat va ser de més de 244 milions, amb un valor de 1.146,8 milions d’Euros.

Al mercat interior, però, les expedicions van ser de 79,3 milions d’ampolles, enfront dels 90,2 milions del 2017, reduïnt-se un 12,1%.

D’aquest total d’expedicions, un 67,5% s’ha destinat al mercat internacional, unes exportacions que creixen un 1,8% i fixen un rècord històric. Aquestes dades situen el Cava en la primera posició del ranking mundial d’exportacions de DO de “Mètode tradicional”, per davant de Champagne.
 
Es constata que en només 10 anys el Cava a incrementat les seves vendes fora de les nostres fronteres en més d’un 25%. L’intens treball de les bodegues està fet que la popularitat del Cava es dispari en nous mercats com Lituània (+85%), Polònia (+45%) o Rússia (+28%) i es mantingui estable en mercats principals como Alemanya (+2,2%), Estats Units (+3,2%) o França (+10,9%). De Fet, las ventes a països de la Unió Europea concentren gairebé la meitat del total de les expedicions totals de Cava (47,1% del total).
 

                             
El consum de Cava a l'Estat
 
Les dades que el Consell Regulador ha donat del consum de Cava en l'àmbit de l'Estat provenen d'un estudi de la consultora Nielsen. Segons l'estudi, tot i amb un menor nombre d’expedicions a 2018, el consum de Cava a l'Estat no es va veure afectat i fins i tot va créixer lleugerament un 0,3%.
L’informe també revela un increment del 2,9% en el valor econòmic de les vendes de Cava.

Al mercat interior, però, les expedicions van ser de 79,3 milions d’ampolles, enfront dels 90,2 milions del 2017, reduïnt-se un 12,1%.

 
El Cava creix en el segment “Premium”
 
El segment Premium de Cava –el Gran Reserva, amb un mínim de criança de 30 mesos- segueix creixent en percentatge sobre el total de producció. El Gran Reserva o superiors son les categories que més han crescut aquest any (+20,3%).
 
Més demanda de Cava ecològic
 
Per altra banda, la categoria de Cava Ecològic va experimentar un increment de vendes (+76%), i a l’actualitat ja suposa un 4,3% del total d’expedicions. Podem afirmar que el consumidor dona un valor superior als caves ecològics de tots els segments, però de manera especial als Gran Reserva (+242,4%).

 Pla Estratègic del Consell Regulador del Cava
 
La Denominació d’Origen CAVA ha elaborat un Pla Estratègic per abordar els nous reptes importants que es presentaran en el futur que s’estructura en 3 pilars: Segmentació/Zonificació, Garantia i Promoció.
 
El Cava és una DO jove que engloba realitats molt diferents i per això, a més de la segmentació, és necessari crear un sistema propi de Zonificació i ordenació geogràfica que compti am un grup de treball del propi sector, un grup tècnic de suport amb les administracions implicades i també un grup assessor d’experts de reconegut prestigi internacional. El Consell espera implantar el nou sistema de Zonificació durant el quart trimestre de 2020.
 
Des del consell regulador aposten per treballar per incrementar el prestigi del Cava i la promoció el seu consum entre nous perfils de client. El principal repte és construir nous hàbits: aconseguir que es converteixi en l’acompanyant perfecte pels sopars, en un aperitiu, en les celebracions o fins i tot en una beguda d’afterwork. Volem que el Cava generi un “orgull de taula” tant a nivell nacional com internacional.
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

CAVA-PROSECCO
Manuel Duran, 25/06/2019 a les 11:11
+0
-0
veig que el Cava sols ha augmentat la exportacio un 25% en 10 anys mentre el Prosecco la augmentat mes de un 100% en sols 5 anys!!!
De 149 millions d'ampolles el 2013 a 343 el 2018 segons publicat a Drinks Business.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
L’Olivera iniciarà la replantació de la vinya aquest abril amb la mirada posada en recuperar varietats blanques tradicionals de la zona, segons apunten diferents estudis històrics
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc, un vi negre i un cava rosat, tots tres vins del Penedès
What the Food s'estrena! Primer vídeo d'aquest nou canal de gastronomia