novetat

Josep Mitjans; ​«A Pèl Barba-roja completa la gamma més rock and roll de Loxarel»

Loxarel treu al mercat A Pèl Barba-roja, un escumós rosat ancestral elaborat amb sumoll, xarel·lo vermell i garnatxa que fermenten en àmfores de fang

Amb el mètode ancestral només es produeix una sola fermentació, contràriament al Cava o al "Champagne", que fermenten dues vegades

Loxarel ja exporta més del 65% de la seva producció

| 13/06/2019 a les 11:15h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, A Pèl Barba-roja, Loxarel
Imatge il·lustrativa
La fermentació en el mètode ancestral -un mètode molt antic que cada vegada guanya més adeptes al nostre país-, comença en dipòsit -en aquest cas en àmfores- i acaba dins l'ampolla. És a dir, s'embotella quan encara hi ha certa densitat de sucre, en plena fermentació. 

En aquest cas, comença en àmfores de fang de 720 litres amb la mateixa pellofa i finalitza en ampolla. Josep Mitjans, enòleg i propietari de Loxarel, en declaracions a Cupatges, explica que "s'embotella el vi com antigament, quan encara està fermentant, i ha de ser un dia i una hora determinada, encara que sigui de nit o jugui el Barça".

El Barba-roja està elaborat amb sumoll, xarel·lo vermell i garnatxa i prové de vinyes situades a 700 metres d'altitud del Pla de Manlleu, propietat del cunyat del Josep Mitjans, Jaume Nin. El nou escumós s’incorpora a la línia de vins i escumosos naturals A Pèl que el celler de Vilobí del Penedès té al mercat des de fa alguns anys, com són l’A pèl Negre, l’A Pèl Blanc i l’A Pèl Ancestral (blanc). Segons Mitjans, "Teníem el calb blanc, el calb negre, i ens faltava el calb rosat... És a dir, el pèl-roig. Amb aquest escumós ancestral tanquem la gamma més rock and roll de Loxarel, la A Pèl".

La imatge de l’etiqueta del nou Barba-roja la protagonitza un home calb i amb barba pel-roja, seguint l’estil de la resta de productes de la línia A Pèl. En aquesta ocasió, però, el model de la foto és Jordi Garcia, sommelier del restaurant Raïm de la ciutat d’Alacant, que es va prestar voluntàriament per deixar-se rapar el cabell al zero i sotmetre’s a una sessió fotogràfica per extreure la imatge del nou escumós. "Ràpidament es va prestar a sortir a l'etiqueta. El problema va venir quan li vaig dir que s'havia de tallar el cabell al zero", comenta el Josep, rient. "Finalment, però, ens va dir que sí".

En aquest vídeo podeu veure la transformació.
 

El propietari de Loxarel emfatitza en el perquè de la utilització de l'àmfora d'argila per fer la fermentació, "m'agrada molt l'àmfora, per això la utilitzo des de fa ja molts anys, perquè aporta molta frescor als vins, els fa més vius, i perquè d'alguna manera tanca el cercle; la vinya reposa damunt terrenys d'argila, i el most fermenta en recipients del mateix material. És la millor manera de respectar la feina feta a la vinya".

De l'escumós destaquen les notes de nabius i la frescor i l'acidesa de les vinyes en altitud. Se n’ha elaborat una edició limitada de 1.986 ampolles i el preu de venda és de 15 €.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

UNA NOVETAT EN UN PAIS D'IMITADORS
Manuel Duran, 17/06/2019 a les 11:39
+0
-0
Felicito a Loxarel

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Les DO ebrenques evaluen les pèrdues ocasionades per l'onada de calor.
Les DO ebrenques evaluen les pèrdues ocasionades per l'onada de calor. | Cedida
Els representants de les DO demanen a administració la necessitat de buscar mesures per incentivar l'economia rural
Imatge il·lustrativa
El celler Empordàlia organitza la desena edició de les seves jornades oferint demostracions de productes amb segell empordanès, com Anxoves Solés, Ànec de l’Empordà, Can Bech, maridats amb vins d’Empordàlia.
Imatge il·lustrativa
Jean Leon uneix vi amb gastronomia amb el xef amb estrella Quim Casellas | La sisena edició del ViArt dedicada a la cuina creativa i tindrà lloc el proper 19 de juliol a les 19.30h al celler de Torrelavit