El claustre de Sant Francesc serà l'escenari ​de La Nit dels Xarel·los el 15 de juny

S'hi podran tastar 25 referències de 13 cellers de la DO Penedès

Albet i Noya Curiós Xarel·lo 2018, doble personalitat

| 10/06/2019 a les 11:38h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Denominacions d'Origen, La Nit dels Xarel·los
Imatge il·lustrativa
13 cellers i 25 referències vinícoles participaran en la 11a edició de La Nit dels Xarel·los organitzada pel restaurant El Gat Blau i amb el patrocini de la DO Penedès. El claustre de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès tornarà a collir aquest esdeveniment el proper 15 de juny, de 7 del vespre fins a la mitjanit.

La varietat per excel·lència del Penedès

Per la propietària del restaurant El Gat Blau, Olga Guasch, La Nit dels Xarel·los és un esdeveniment obert a tothom: “Ens adrecem a un públic de totes les edats amb l’objectiu de fomentar el consum del vi”. A més, també s’ha adreçat al públic familiar, ja que durant l’acte s’hi servirà most per als més petits: “els nens seran els futurs consumidors de vi, és per això que han de conèixer el nostre patrimoni vitivinícola”.
 
Cellers participants

Albet i Noya
Can Descregut
Pinord
Nadal
Oriol Rossell
Sumarroca
Parató
Ca N’Estella
Parés Baltà
Castell de Pujades
Trias Batlle
Can Bas Domini Vitivinícola
Miquel Pons

Els assistents podran tastar 25 referències i escoltar les explicacions de cadascuna d'elles de la mà dels seus elaboradors. Les degustacions s’acompanyaran de la música en directe del Grup Mediterrani Guitar by Xavi Díaz & Javi Martínez.  

Gastronomia i castellers

L’11a edició de La Nit dels Xarel·los torna a repetir el sistema de forfait. En arribar, els assistents adquiriran per un preu de 15€ un tiquet amb el que se’ls hi entregarà un braçalet que els permetrà degustar tots els vins del showroom i gaudir de tres consumicions gastronòmiques elaborades pel restaurant El Gat Blau. Unes propostes que s’inclouen dins del concepte La Cuina del Vi. Per altra banda, també es podrà gaudir dels formatges Xerigots i d’ostres fresques del Delta de l’Ebre servides al moment. També hi haurà la possibilitat d’adquirir tiquets de repetició per a dues degustacions gastronòmiques a un preu de 5€.
 
El director de la DO Penedès, Francesc Olivella, ha posat èmfasi en l’aposta dels cellers del Penedès per a consolidar el Xarel·lo com una varietat característica d’aquest territori: “ells són els protagonistes d’actes com el que presentem. Tots ells han estat esforçant-se per a potenciar aquesta varietat i arribar a elaborar vins de gran qualitat com els que avui en dia trobem al mercat”. Olivella també ha destacat la varietat de referències que podran tastar els assistents, des de vins joves, amb criança, tranquils, escumosos... 
 
L’acord que la DO Penedès va assolir amb els Castellers de Vilafranca fa un parell d’anys, ha fet que la colla actuï en diversos esdeveniments on la denominació d’origen hi és present. El president dels Castellers de Vilafranca, Joan Badell, ha explicat que a diferència de l’any passat on la colla assumia dues actuacions el mateix cap de setmana, enguany només actuaran dissabte a les 8 del vespre a La Nit dels Xarel·los. Badell ha comentat que “l’actuació a La Nit dels Xarel·los ja s’està consolidant dins del nostre calendari. Esperem tenir moltes més camises que en els anys anteriors”.  El president dels Verds ha garantit que es podran veure castells de 8 i no descarta algun de 9.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
El projecte, amb una primera onada de 1000 entrevistes a consumidors, ha estat possible gràcies al patrocini de 6 denominacions d’origen catalanes | El Baròmetre aporta indicadors estadístics per conèixer què pensa el consumidor i poder actuar estratègicament amb accions encertades
Imatge il·lustrativa
El Celler Masroig potencia l’enoturisme de la zona i es manté com a referent del món del vi | L’ampolla de Vi Novell es vendrà a un preu inferior exclusivament aquell dia
Andrew Ashurst, director de Wine Aspects
Andrew Ashurst, director de Wine Aspects
Wine Aspects arrenca el 23 d'octubre una sèrie de tasts benèfics dedicats a les 12 Denominacions d'Origen de vi catalanes