Onze cellers premiats als premis del XXVè Concurs de Vins de la DO Tarragona

L’acte, avantsala de la Fira del Vi de la DO Tarragona, es va celebrar al Teatret del Serrallo, reunint un centenar de persones que van poder tastar els prop de 100 de vins que es van presentar al concurs Tarragona

​Vicenç Ferré, nou president de la DO Tarragona, «estem il·lusionats i amb nous reptes per situar la DO Tarragona al lloc que es mereix»

| 10/06/2019 a les 08:34h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Tarragona
Imatge il·lustrativa
En total han estat onze els cellers premiats en les 9 categories en que s’ha dividit aquest concurs, al qual hi van participar prop de 100 vins dels diferents cellers de la DO Tarragona que van ser avaluats per un panell de tast d’una trentena de tastadors que van realitzar un tast a cegues a la Facultat d’Enologia de la URV fa unes setmanes.

Un cop més, el Celler De Muller de Reus ha estat el més premiat amb un total de 5 distincions, 2 primers i 3 segons, seguit de Mas Vicenç de Cabra del Camp i de Padró i Família de Bràfim, que també han aconseguit 2 primers premis.

En total, el jurat –presidit per la professora de la Facultat d’Enologia Montse Nadal- ha atorgat els premis a un total d’onze cellers representatius de pràcticament tot el territori vitivinícola de la DO Tarragona, amb un pes important pels vins de l’Alt Camp i el Baix Camp, però també amb bons resultats pels vins dels cellers de la Ribera d’Ebre, una comarca cada vegada més activa.

25è CONCURS DE VINS DE LA DO TARRAGONA

ESCUMÒS

1er PREMI
REINA VIOLANT. DE MULLER. REUS.

2on PREMI
HELGA DE BIOPAUMERÀ. RASQUERA.

BLANC AROMÀTIC

1er PREMI
EL TERRAT. MAS VICENÇ. CABRA DEL CAMP.

2on PREMI
ADERNATS SEDUCCIÓ. ADERNATS-VINÍCOLA DE NULLES

BLANC FUSTA

1er PREMI
ROS. ESTOL VERD CELLER. RODONYÀ

2on PREMI
CHARDONNAY. DE MULLER. REUS.

BLANC SEC

1er PREMI
IPSIS CHARDONNAY. PADRÓ I FAMÍLIA. BRÀFIM

2on PREMI
CAMÍ DE SIRGA. CELLER PEDROLA. MIRAVET

ROSAT

1er PREMI
TREMPERA ROSAT. AGRÍCOLA DE BRÀFIM.

2on PREMI
AÏDA ROSAT. VIVES AMBRÒS VINS I CAVES.

NEGRE JOVE

1er PREMI
IPSIS ULL DE LLEBRE-MERLOT. PADRÓ I FAMÍLIA. BRÀFIM

2on PREMI
CAMÍ DE SIRGA. CELLER PEDROLA. MIRAVET

NEGRE CRIAT EN FUSTA

1er PREMI
125. CELLER SANROMÀ. VILA-RODONA

2on PREMI
BELLA NEGRE ROURE. CELLER MAS BELLA. MASMOLETS (VALLS)

NEGRE CRIANÇA

1er PREMI
ARLEQUÍ . MAS VICENÇ. CABRA DEL CAMP

2on PREMI
SOLIMAR NEGRE CRIANÇA. DE MULLER. REUS

VI DE LICOR SEC

1er PREMI
AUREO SECO MUY VIEJO. SOLERA 1954. DE MULLER. REUS

2on PREMI
VI RANCI DE VILA-RODONA. CELLER COOPERATIU DE VILA-RODONA

VI DE LICOR DOLÇ

1er PREMI
MISTELA DE VILA-RODONA. CELLER COOPERATIU DE VILA-RODONA

2on PREMI
AUREO DULCE MUY VIEJO SOLERA 1954. DE MULLER. REUS


L’acte de lliurament dels premis de la DO Tarragona, que va reunir un centenar de persones, va estar presidit pel director general de l’Incavi, Salvador Puig i pel nou president de la DO Tarragona, Vicenç Ferré, que va aprofitar la seva primera intervenció en públic per agrair el seu nomenament i per parlar dels projectes del futur de la DO Tarragona amb l’equip que lidera.

L’acte també va comptar amb diverses autoritats com ara el delegat d’Agricultura, Àngel Xifré; el degà de la Facultat d’Enologia, Joan Miquel Canals i representants també d’empreses col·laboradores com Repsol o Afepasa i entitats col·laboradores. L’acte va acabar amb un cocktail i també el tast de la vuitantena de vins que es van presentar al concurs, els premiats i la resta. La major part dels vins premiats es podran tastar i adquirir els dies 14, 15 i 16 de juny a la Fira del Vi de la DO Tarragona que enguany tindrà lloc a la Plaça Corsini, tot just davant del Mercat Central de Tarragona. En aquesta ocasió, els cellers premiats han rebut una peça ceràmica exclusiva realitzada pel terrissaire de Miravet, Josep Papasseït. Es tracta d’una reproducció a escala d’una àmfora romana, la mateixa que forma part del logotip de la DO Tarragona.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Us donem idees per tenir una experiència enogastronòmica a casa durant les vacances
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
El Ramon Francàs ens proposa una selecció de 4 rosats i 2 negres joves per passar millor la calor
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
La pròxima convocatòria del curs serà el proper octubre | Alguns exalumnes ens comenten l'experiència.