novetats

Blanc de Noirs 2015, primera anyada ecològica del pinot noir de Juvé & Camps

L’aposta de Juvé & Camps per la varietat pinot noir es remunta al 1980

El celler presenta la primera anyada ecològica del Blanc de Noirs

Sergio Mora dissenya la Col·lecció Cruise 2019 de Juvé & Camps

| 05/06/2019 a les 07:33h
Arxivat a: Vins, Juvé & Camps, Blanc de Noirs 2015
Juvé & Camps presenta la primera anyada amb certificació ecològica del seu monovarietal de pinot noir, Blanc de Noirs (PVP 29€). 

“En el 2015, després de tres anys d’intens treball, vam aconseguir la certificació ecològica de tota la nostra vinya i des de llavors continuem treballant perquè la mateixa filosofia s’estengui a totes les àrees del celler”, declara Meritxell Juvé, Consellera Delegada i quarta generació de Juvé & Camps.
 
Blanc de Noirs 2015 procedeix de vinyes conreades de forma 100% ecològica en una parcel·la privilegiada de la vinya Torre Alta, de terreny argilós, amb una orientació nord-oest i un pendent suau.

Veremat manualment, aquest cava s’elabora a partir de raïms negres gràcies a que l’extracció del most es realitza sense que entri en contacte amb les pells, evitant així el traspàs de color. 
 
Toni Cantos, enòleg de Juvé & Camps, constata que “es tracta d’un vi que ha superat les nostres expectatives. El nostre objectiu és explorar totes les varietats per si soles, descobrir-les una a una i desenvolupar al màxim el seu potencial. Amb Blanc Noirs hem aconseguit un producte final excepcional seguint un tipus d’elaboració mai abans provat”.
 
Gràcies als avenços tecnològics en la seva fabricació i a la introducció de criteris d’ecodisseny, el material amb el que es presenta el cava, garanteix la seva sostenibilitat: acer i alumini, metalls que en fondre’s recuperen totes les seves propietats i poden reutilitzar-se il·limitadament, ja que son 100% reciclables.
 
Blanc de Noirs 2015 és un cava Reserva que destaca per la seva aroma elegant i complexa, amb notes de fruites blanques i d’os. De color daurat amb tènues records vermellosos, en boca ofereix una estructura admirable, amb supèrbia efervescència en el paladar i una gran cremositat. Untuós, fresc, intens i persistent, Blanc de Noirs 2015 és una elecció magnífica per harmonitzar amb arrossos, embotits, formatges, carn blanca i peixos.


Tipus: Reserva
Anyada: 2015
Graduació: 12%
Criança: 25 mesos amb les seves lies
Varietat: pinot noir
Servei: 7-8º C
PVP: 29 €

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg
ef='https://www.naciodigital.cat/cupatges/noticia/3143/es/fa/gintonic/perfecte#comentaris' class='linkNumComentaris'> 11 comentaris
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

COMENTARIS

escumos negre
Manuel Duran, 11/06/2019 a les 13:35
+0
-0
un escumos a la francesa

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
FiraBWW
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Antoni Falcón (Vins de Taller) destaca que el vi ecològic és "la màxima expressió del terroir i de la vinya" | La sommelier Clara Antúnez diu que “l’objectiu és fer vins de qualitat, bons, siguin ecològics, biodinàmics o convencionals” | La catalana suma el 14% de la vinya ecològica espanyola, i el 3,7% de la mundial
Imatge il·lustrativa
Aquest matí ha tingut lloc a la seu de la Denominació d’Origen Terra Alta a Gandesa la sessió constitutiva de la nova junta rectora de la DO.
Henri Abelé és la tercera companyia de Champagne més antiga de França, ubicada a Reims des de 1757 | Tot i la venda, Henkell Freixenet continuarà distribuint el Champagne Henri Abelé a mercats internacionals