els vins de la setmana

Albet i Noya Curiós Xarel·lo 2018, doble personalitat

Joan Nebot ens recomana el vi blanc Curiós 2018

La demostració que un vi d’alta qualitat i amb identitat també pot ser fresc i desenfadat

A Part 2017 de Cellers Tarroné, quan el plaer és llarg

| 03/06/2019 a les 19:50h
Especial: Vídeos! Els Vins de la Setmana
Arxivat a: Vídeos, DO Penedès, Albet i Noya Curiós Xarel·lo 2018, Albet i Noya


El celler Albet i Noya, pioner en l’elaboració de vins ecològics, i situat a Sant Pau d’Ordal, en una zona muntanyosa, fa vins d’alta gamma, identitaris... i també vins joves, més desenfadats, lògicament més econòmics... i també identitaris, elaborats amb les varietats autòctones i característiques del Penedès i alhora frescos i accessibles.

I és que la qualitat no té perquè estar reservada als vins més minoritaris i exclusius. Tots, fins el tastador expert i més estirat, hi ha dies i ocasions en què necessitem vins informals, per prendre a l’estiu a l’aire lliure, amb àpats lleugers i en situació desenfadada.

I no per això ens hem de resignar a prendre vins cocacola, d’aquells que poden haver estat elaborats a qualsevol “factoria” de vins del món, sense caràcter ni personalitat.
 
Aquest Xarel·lo Curiós 2018 n’és bona mostra. El nom, on apareix la varietat xarel·lo -la més representativa del Penedès- combinada amb l’adjectiu “curiós” i amb una imatge informal i juvenil, ens avança les intencions.
 
Les aromes són les del raïm, fresques i netes, de pera, poma àcida i albercoc. A la boca, té una textura grassa, refrescada per un lleu toc carbònic només insinuat, i una acidesa cítrica amb un punt llaminer, més de llimona confitada que no pas la més agressiva de la llima.

I amb un final on apareix el temperament xarel·lo, amb un punt d’amargor lleu que deixa el paladar temptat cap al següent glop.
 
És, doncs, un vi atractiu, tant per als consumidors de poc més de 18 anys com per als més experts, i que només posa una condició per deixar-se gaudir: tenir ganes de passar-s’ho bé amb una copa de vi a la mà.
 
 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Francesc Nicolás al Vertigo Wine Bar.
Francesc Nicolás al Vertigo Wine Bar. | Jordi Bes
Jordi Bes
El cofundador del Vertigo Wine Bar explica com s'ho han fet per, en plena pandèmia, assumir un local de Barcelona en traspàs i transformar-ne la carta de vins | S'hi poden prendre les 350 referències que ja tenien en distribució i 40 de xerès a copes: "Excepte a Jerez, no crec que hi hagi enlloc a Espanya que tingui una oferta així"
D'esquerra a dreta, Joan Soler (DO Pla de Bages). Pilar Just (DO Montsant), Sergi Cortés (Cupatges), Xavier Pié (DO Catalunya) i Joan Huguet (DO Penedès)
D'esquerra a dreta, Joan Soler (DO Pla de Bages). Pilar Just (DO Montsant), Sergi Cortés (Cupatges), Xavier Pié (DO Catalunya) i Joan Huguet (DO Penedès)
Sergi Cortés
Parlem amb els presidents de les denominacions d'origen Montsant, Penedès, Catalunya i Pla de Bages.
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, amb 1 estrella Michelin.