els vins de la setmana

Albet i Noya Curiós Xarel·lo 2018, doble personalitat

Joan Nebot ens recomana el vi blanc Curiós 2018

La demostració que un vi d’alta qualitat i amb identitat també pot ser fresc i desenfadat

A Part 2017 de Cellers Tarroné, quan el plaer és llarg

| 03/06/2019 a les 19:50h
Especial: Vídeos
Arxivat a: Vídeos, DO Penedès, Albet i Noya Curiós Xarel·lo 2018, Albet i Noya


El celler Albet i Noya, pioner en l’elaboració de vins ecològics, i situat a Sant Pau d’Ordal, en una zona muntanyosa, fa vins d’alta gamma, identitaris... i també vins joves, més desenfadats, lògicament més econòmics... i també identitaris, elaborats amb les varietats autòctones i característiques del Penedès i alhora frescos i accessibles.

I és que la qualitat no té perquè estar reservada als vins més minoritaris i exclusius. Tots, fins el tastador expert i més estirat, hi ha dies i ocasions en què necessitem vins informals, per prendre a l’estiu a l’aire lliure, amb àpats lleugers i en situació desenfadada.

I no per això ens hem de resignar a prendre vins cocacola, d’aquells que poden haver estat elaborats a qualsevol “factoria” de vins del món, sense caràcter ni personalitat.
 
Aquest Xarel·lo Curiós 2018 n’és bona mostra. El nom, on apareix la varietat xarel·lo -la més representativa del Penedès- combinada amb l’adjectiu “curiós” i amb una imatge informal i juvenil, ens avança les intencions.
 
Les aromes són les del raïm, fresques i netes, de pera, poma àcida i albercoc. A la boca, té una textura grassa, refrescada per un lleu toc carbònic només insinuat, i una acidesa cítrica amb un punt llaminer, més de llimona confitada que no pas la més agressiva de la llima.

I amb un final on apareix el temperament xarel·lo, amb un punt d’amargor lleu que deixa el paladar temptat cap al següent glop.
 
És, doncs, un vi atractiu, tant per als consumidors de poc més de 18 anys com per als més experts, i que només posa una condició per deixar-se gaudir: tenir ganes de passar-s’ho bé amb una copa de vi a la mà.
 
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
La majoria de vins són agradables acompanyats del menjar adequat, però poden ser espatllats si els combinem de manera nefasta | Chiara Gai, sense cap intenció d'imposar res, us proposa correctes combinacions (tècnicament parlant) de vins i menjars
Vinyes reinjertades
Vinyes reinjertades | Silvia Naranjo
França vol cobrar drets als cellers d'arreu del món que utilitzin «Cabernet Sauvignon», «Chardonnay», «Pinot Noir», «Pinot Blanc», «Pinot Gris», «Syrah» i «Sauvignon Blanc» | Per La Guia de Vins de Catalunya
Imatge il·lustrativa
Garnatxa i carinyena majoritàriament de vinyes d'El Lloar, Bellmunt del Priorat, El Molar, Torroja del Priorat, Porrera i Poboleda