concursos

Els triomfadors catalans dels premis Decanter

Els Decanter World Wine Awards són un dels consursos més prestigiosos del món

Enguany han avaluat 17.000 vins amb un panell de tastadors de gairebé 300 experts

Família Torres treu al mercat el Mas de la Rosa 2016 a un preu de 370 euros l'ampolla

| 02/06/2019 a les 07:56h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Actualitat, Decanter World Wine Awards, Decanter

Als premis Decanter hi han participat prop de 17.000 referències procedents de 57 països. El jurat, compost per 280 professionals de 30 països, inclosos 70 Masters of Wine, avalua els vins en funció de la seva procedència. 

Els que obtenen medalla d'or se sotmeten a un nou procés de tast per triar els guanyadors de la medalla de Platí que, al seu torn, són tastats altra vegada per seleccionar els millors vins del certamen, els 'Best in Show'.

D'aquesta manera, trobem 2 vins catalans en la màxima categoria "Best in Show"; les Ones Samsó 2015 de Cal Grau amb DOQ Priorat i Grans Muralles 2014 de Família Torres de la DO Conca de Barberà.

Destaca també el paper inmillorable dels vins catalans que han obtingut medalles de platí -a partir de 97 punts- i medalles d'or -més de 95 punts-.

Medalles de platí

El Cel 2016, Merum Priorati, DOQ Priorat
Tresor Cuvée Gran Reserva Brut 2014, Pere Ventura, DO Cava
Celler Batlle Brut 2009, Gramona, DO Cava
Vintage Gran Reserva Brut 2014, Pere Ventura, DO Cava
Reserva Real 2012, Torres, DO Penedès

Medalles d'or

Finca La Boltana Vinyes Velles Xarel.lo 2017, Alsina & Sardà, DO Penedès
III Lustros Paraje Calificado Brut Nature 2012, Gramona, DO Cava
Nivia 2016, Mas Llunes, DO Empordà
Teixar Garnatxa Vella 2014, Vinyes Domènech, DO Montsant

Una cinquantena llarga de vins catalans ha assolit medalles de plata. Podeu veure les classificacions en aquest enllaç.

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
El projecte vinícola d'una parella d'emprenedors suecs a la DO Montsant presenta dos vins per a l'estiu amb un tast virtual | Les obres del nou celler es retarden uns mesos però l'equip assegura que "no s'ha donat per perdut" malgrat la pandèmia
Imatge il·lustrativa
Teresa Jordà s’ha reunit amb els presidents de les DO del vi català per analitzar les possibles actuacions a fi de reduir els efectes del coronavirus i recuperar les vendes al més aviat possible
La proposta Silenci entre Vinyes torna a Abadal
La proposta Silenci entre Vinyes torna a Abadal | Abadal
La reobertura vindrà acompanyada d'algunes novetats, com el nou Brunch entre Vinyes o una adaptació del Silenci entre Vinyes