concursos

Els triomfadors catalans dels premis Decanter

Els Decanter World Wine Awards són un dels consursos més prestigiosos del món

Enguany han avaluat 17.000 vins amb un panell de tastadors de gairebé 300 experts

Família Torres treu al mercat el Mas de la Rosa 2016 a un preu de 370 euros l'ampolla

| 02/06/2019 a les 07:56h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Actualitat, Decanter World Wine Awards, Decanter

Als premis Decanter hi han participat prop de 17.000 referències procedents de 57 països. El jurat, compost per 280 professionals de 30 països, inclosos 70 Masters of Wine, avalua els vins en funció de la seva procedència. 

Els que obtenen medalla d'or se sotmeten a un nou procés de tast per triar els guanyadors de la medalla de Platí que, al seu torn, són tastats altra vegada per seleccionar els millors vins del certamen, els 'Best in Show'.

D'aquesta manera, trobem 2 vins catalans en la màxima categoria "Best in Show"; les Ones Samsó 2015 de Cal Grau amb DOQ Priorat i Grans Muralles 2014 de Família Torres de la DO Conca de Barberà.

Destaca també el paper inmillorable dels vins catalans que han obtingut medalles de platí -a partir de 97 punts- i medalles d'or -més de 95 punts-.

Medalles de platí

El Cel 2016, Merum Priorati, DOQ Priorat
Tresor Cuvée Gran Reserva Brut 2014, Pere Ventura, DO Cava
Celler Batlle Brut 2009, Gramona, DO Cava
Vintage Gran Reserva Brut 2014, Pere Ventura, DO Cava
Reserva Real 2012, Torres, DO Penedès

Medalles d'or

Finca La Boltana Vinyes Velles Xarel.lo 2017, Alsina & Sardà, DO Penedès
III Lustros Paraje Calificado Brut Nature 2012, Gramona, DO Cava
Nivia 2016, Mas Llunes, DO Empordà
Teixar Garnatxa Vella 2014, Vinyes Domènech, DO Montsant

Una cinquantena llarga de vins catalans ha assolit medalles de plata. Podeu veure les classificacions en aquest enllaç.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
FiraBWW
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi?
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Antoni Falcón (Vins de Taller) destaca que el vi ecològic és "la màxima expressió del terroir i de la vinya" | La sommelier Clara Antúnez diu que “l’objectiu és fer vins de qualitat, bons, siguin ecològics, biodinàmics o convencionals” | La catalana suma el 14% de la vinya ecològica espanyola, i el 3,7% de la mundial
Imatge il·lustrativa
Quico ortega
La producció de Gran Reserva o superiors puja un 20,3% | El Cava aconsegueix exportar més de 165 milions d’ampolles | Lituània (+85%), Polònia (+45%) o Rússia (+28%), els mercats que més creixen