Advertisement

concursos

Els triomfadors catalans dels premis Decanter

Els Decanter World Wine Awards són un dels consursos més prestigiosos del món

Enguany han avaluat 17.000 vins amb un panell de tastadors de gairebé 300 experts

Família Torres treu al mercat el Mas de la Rosa 2016 a un preu de 370 euros l'ampolla

| 02/06/2019 a les 07:56h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Actualitat, Decanter World Wine Awards, Decanter

Als premis Decanter hi han participat prop de 17.000 referències procedents de 57 països. El jurat, compost per 280 professionals de 30 països, inclosos 70 Masters of Wine, avalua els vins en funció de la seva procedència. 

Els que obtenen medalla d'or se sotmeten a un nou procés de tast per triar els guanyadors de la medalla de Platí que, al seu torn, són tastats altra vegada per seleccionar els millors vins del certamen, els 'Best in Show'.

D'aquesta manera, trobem 2 vins catalans en la màxima categoria "Best in Show"; les Ones Samsó 2015 de Cal Grau amb DOQ Priorat i Grans Muralles 2014 de Família Torres de la DO Conca de Barberà.

Destaca també el paper inmillorable dels vins catalans que han obtingut medalles de platí -a partir de 97 punts- i medalles d'or -més de 95 punts-.

Medalles de platí

El Cel 2016, Merum Priorati, DOQ Priorat
Tresor Cuvée Gran Reserva Brut 2014, Pere Ventura, DO Cava
Celler Batlle Brut 2009, Gramona, DO Cava
Vintage Gran Reserva Brut 2014, Pere Ventura, DO Cava
Reserva Real 2012, Torres, DO Penedès

Medalles d'or

Finca La Boltana Vinyes Velles Xarel.lo 2017, Alsina & Sardà, DO Penedès
III Lustros Paraje Calificado Brut Nature 2012, Gramona, DO Cava
Nivia 2016, Mas Llunes, DO Empordà
Teixar Garnatxa Vella 2014, Vinyes Domènech, DO Montsant

Una cinquantena llarga de vins catalans ha assolit medalles de plata. Podeu veure les classificacions en aquest enllaç.

També us pot interessar

Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits).
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits). | Sentit Comú
Lourdes López
L’inesperat segon tancament de restaurants 15 dies ha portat molts negocis a apuntar-se al ‘delivery’ o take away per sobreviure, també alguns exitosos restaurants d’alta cuina
Sara Pérez a la finca Els Escurçons.
Sara Pérez a la finca Els Escurçons. | Jordi Bes
Jordi Bes | 1 comentari
La reconeguda vitivinicultora del Priorat reivindica els vins que juguen amb l'oxidació, i apel·la a trencar amb la idea que no poden ser bons i a "deixar l'encotillament" | Recorda que els brisats, uns blancs poc comuns i de colors singulars, són intrínsecs al sud de Catalunya i promou el seu reconeixement per part de les DO
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
La vinya a Catalunya s'encamina cap a ser majoritàriament ecològica | Les dades del CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica) mostren que més d'un terç de les vinyes catalanes ja són ecològiques
Barri del Molí d'en Rovira a Vilafranca.
Barri del Molí d'en Rovira a Vilafranca. | Grup Patrimoni Històric de l'Arquitectura del Vi de Vilafranca
Jordi Bes
Els diversos destins d'un barri vinícola, una casa senyorial i un celler modernista fan témer que la seva preservació es vegi compromesa, almenys tal com se'ls coneix ara | Historiadors i arquitectes fan un toc d'atenció a Vilafranca del Penedès per no malmetre el conjunt de les naus del carrer del Comerç, nascudes el segle XIX amb el ferrocarril per comerciar amb el vi
Imatge il·lustrativa
Mor sobtadament el representant de la quarta generació d'elaboradors d'escumosos de la família