agricultura

La candidatura Pevita guanya les eleccions al Consell Regulador de la DO Terra Alta

La sessió constitutiva del nou Consell Regulador es farà dilluns 17 de juny

Joan Arrufí, president de la DO Terra Alta; «després de la Ruta del Vi, treballem amb la creació d'una taula de l'enoturisme...»

, Gandesa | 01/06/2019 a les 09:35h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Terra Alta, consell regulador, eleccions, D.O. Terra Alta, agricultura, Gandesa
Un grup de persones surt amb caixes de vi de la seu del Consell Regulador de la DO Terra Alta
Un grup de persones surt amb caixes de vi de la seu del Consell Regulador de la DO Terra Alta | ACN / J. Marsal
Este dijous s'han celebrat les eleccions del Consell Regulador de la DO Terra Alta. Els cellers emparats han votat els òrgans de govern entre dos candidatures presentades en dos censos. Al cens A de viticultors adscrits a cooperatives i al cens C de cellers inscrits al registre no embotelladors, només s'ha presentat una candidatura. Al cens B de viticultors no adscrits, Josep Vicens serà el representants de la candidatura Pevita Viticultors i Francesc Andreu Julià serà el d'Unió de Pagesos. En el cens D de cellers embotelladors, la candidatura Pevita Cellers s'ha adjudicat els cinc representants. La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya no n'ha aconseguit cap.
La representació recaurà en Celler Rialla –que substitueix el Celler Bernaví-, Agrícola Fuster, Altavins Viticultors, Celler Herència Altés –que substitueix el Celler Piñol-, i Celler Xavi Clua. 

Les votacions s'han fet des de les deu del matí fins a les cinc de la tarda. La participació al cens B ha estat del 36% i al cens D del 90%. La sessió constitutiva del nou Consell Regulador es farà dilluns 17 de juny, quan els vocals escollits en estes eleccions triaran el nou president de la DO Terra Alta per als propers quatre anys. 

El control de la producció ha estat un dels eixos de la campanya de la candidatura guanyadora, de la qual forma part l'actual president Joan Arrufí. Pevita s'ha mostrat contrària a augmentar la producció màxima per hectàrea, fixada actualment a la DO Terra Alta en 8.000 quilos en varietats negres i 10.000 quilos en varietats blanques. Pevita considera que esta opció facilitaria males pràctiques en l'ús de la targeta vitícola i l'entrada de raïm, most i vi de fora de la comarca.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
FiraBWW
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Inversió de mig milió d’euros en el nou celler Pla de Morei | Es vol “tornar a posicionar l’Anoia com a territori de llarga tradició vitivinícola”
Imatge il·lustrativa
L'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona presenta un nou postgrau a distància centrat en estratègia digital, comercialització i màrqueting en el sector del vi
La Directora de Màrketing de Vallformosa, Jana Vives, Isona Passola i la CEO de Vallformosa, Marta Vidal
La Directora de Màrketing de Vallformosa, Jana Vives, Isona Passola i la CEO de Vallformosa, Marta Vidal
Mistinguett Sparkling col·labora amb l’Acadèmia del Cinema Català | La Gala dels Premis Gaudí del mes de gener i la Festa d’Estiu del Cinema Català que se celebrarà aquest dijous 27 de juny tindran tast de Mistinguett Sparkling en un espai exclusiu