NOVETATS

Mosset, el primer Corpinnat de Sabaté i Coca

Sabaté i Coca, un dels cellers fundacionals de Corpinnat, presenta el seu primer escumós etiquetat sota la nova marca col·lectiva

Es tracta del Mosset de Sabaté i Coca 2014, prové d'una selecció de 3 terrers i té una criança de 48 mesos

Gramona s’estrena a Corpinnat amb una gran anyada de l’Argent

| 30/05/2019 a les 19:26h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Mosset, Sabaté i Coca, Corpinnat
Es tracta del Mosset de Sabaté i Coca 2014, que destaca per estar elaborat a partir únicament d’una selecció de 3 terrers (dels 18 que tenen a la finca familiar), amb major presència del terrer Mosset -de la zona de la finca ubicada a Torrelavit- que dóna nom a aquest nou producte. Com en la resta de productes del celler, el 100% de la collita és pròpia, manual i de raïm ecològic. 

Després de micro-vinificar per separat terrer a terrer les varietats tradicionals, amb gran predomini de la Xarel·lo, es realitza un cupatge amb el que s’elabora aquest Corpinnat seguint el mètode tradicional amb la segona fermentació en ampolla i una criança de 48 mesos. 

Un Corpinnat amb personalitat i vocació gastronòmica 

Segons Marcel Sabaté, enòleg i propietari de Sabaté i Coca “hem volgut que Mosset 2014 fos el primer de molts Corpinnats, ja que és un producte molt nostre, molt identificatiu de la nostra casa: és sec, extremadament fresc i sense oxidació, amb molta vida per endavant. És un producte netament gastronòmic, amb cos per acompanyar plats potents i salses tant de peix com de carn”

La gamma Corpinnat de Sabaté i Coca es completa amb el Josep Coca i el Reserva Familiar, fruits de dos i d’un terrer respectivament. Tots els productes de Sabaté i Coca tenen en comú que procedeixen de les parcel·les més singulars de la seva finca i representen les creacions més icòniques d’aquest celler. 

La resta de productes l’elaboren sota la marca Castellroig, on engloben els vins que provenen de l'ensamblatge en harmonia de 3 o més terrers de la finca. 

Marcel Sabaté, representant de la 4a generació de viticultors de la família i actual enòleg de la casa, va ser pioner en l'elaboració de Vins de Terrer a principis dels anys 90 i un dels primers valedors de la varietat Xarel·lo per a elaborar productes de qualitat. El Mosset surt al mercat a un preu recomanat de 14 euros l'ampolla.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Jordi Lorente elabora formatges a Vacarisses des del 2015.
Jordi Lorente elabora formatges a Vacarisses des del 2015. | La Frasera
El Rodó de Cendra de la formatgeria La Frasera guanya la medalla d'or als Premis Cincho
Els gelats, un imprescindible per a l'estiu
Els gelats, un imprescindible per a l'estiu | Unsplash
Idees refrescants per fer amb la mainada i que són ideals per passar la calor
Els problemes que pot provocar una rodanxa de llimona
Els problemes que pot provocar una rodanxa de llimona | Europa Press
Diversos estudis assenyalen els problemes que pot comportar demanar-ho acompanyant un refresc o una beguda