NOVETATS

Mosset, el primer Corpinnat de Sabaté i Coca

Sabaté i Coca, un dels cellers fundacionals de Corpinnat, presenta el seu primer escumós etiquetat sota la nova marca col·lectiva

Es tracta del Mosset de Sabaté i Coca 2014, prové d'una selecció de 3 terrers i té una criança de 48 mesos

Gramona s’estrena a Corpinnat amb una gran anyada de l’Argent

| 30/05/2019 a les 19:26h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Mosset, Sabaté i Coca, Corpinnat
Es tracta del Mosset de Sabaté i Coca 2014, que destaca per estar elaborat a partir únicament d’una selecció de 3 terrers (dels 18 que tenen a la finca familiar), amb major presència del terrer Mosset -de la zona de la finca ubicada a Torrelavit- que dóna nom a aquest nou producte. Com en la resta de productes del celler, el 100% de la collita és pròpia, manual i de raïm ecològic. 

Després de micro-vinificar per separat terrer a terrer les varietats tradicionals, amb gran predomini de la Xarel·lo, es realitza un cupatge amb el que s’elabora aquest Corpinnat seguint el mètode tradicional amb la segona fermentació en ampolla i una criança de 48 mesos. 

Un Corpinnat amb personalitat i vocació gastronòmica 

Segons Marcel Sabaté, enòleg i propietari de Sabaté i Coca “hem volgut que Mosset 2014 fos el primer de molts Corpinnats, ja que és un producte molt nostre, molt identificatiu de la nostra casa: és sec, extremadament fresc i sense oxidació, amb molta vida per endavant. És un producte netament gastronòmic, amb cos per acompanyar plats potents i salses tant de peix com de carn”

La gamma Corpinnat de Sabaté i Coca es completa amb el Josep Coca i el Reserva Familiar, fruits de dos i d’un terrer respectivament. Tots els productes de Sabaté i Coca tenen en comú que procedeixen de les parcel·les més singulars de la seva finca i representen les creacions més icòniques d’aquest celler. 

La resta de productes l’elaboren sota la marca Castellroig, on engloben els vins que provenen de l'ensamblatge en harmonia de 3 o més terrers de la finca. 

Marcel Sabaté, representant de la 4a generació de viticultors de la família i actual enòleg de la casa, va ser pioner en l'elaboració de Vins de Terrer a principis dels anys 90 i un dels primers valedors de la varietat Xarel·lo per a elaborar productes de qualitat. El Mosset surt al mercat a un preu recomanat de 14 euros l'ampolla.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
FiraBWW
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
L'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona presenta un nou postgrau a distància centrat en estratègia digital, comercialització i màrqueting en el sector del vi
Imatge il·lustrativa
La 39 mostra tindrà lloc del 20 al 24 de setembre a la Ronda Sant Antoni, al costat del Mercat.
Imatge il·lustrativa
El Coca i Fitó Nu 2018 és un vi 100% Garnatxa Negra de vinyes velles, amb llevats salvatges i sense sulfits afegits.